BBC και… ιός Έμπολα!

Συγκλονίζει η ιστορία του 27χρονου ποδοσφαιριστή από τη Σιέρα Λεόνε Τζον Καμαρά που συμφώνησε με τον Άρη για μονοετή συνεργασία.

Ο Τζον Καμαρά είναι ο εκλεκτός της τεχνικής ηγεσίας του Άρη για να καλύψει τη θέση του αμυντικού μέσου στον Άρη. Ο 27χρονος παίκτης έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του σε Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία. Και στις δύο ομάδες, προπονητής του ήταν ο Μπάμπης Τεννές, ο οποίος τον επέλεξε με… κλειστά μάτια για να ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας για τη νέα σεζόν. Ο έμπειρος άσος ξεκίνησε την καριέρα από τον Λίβανο και την Τάντανουρ Σουρ όπου αγωνίστηκε για 4 χρόνια πριν έρθει στην Ελλάδα. Η παρουσία του πάντως στην ομάδα της Φθιώτιδας, τον σημάδεψε για όλη του τη ζωή.

«Είμαστε Δυτικοαφρικανοί, δεν είμαστε ιοί»!

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο 27χρονος είχε μεταβεί στην Σιέρα Λεόνε, για να παίξει σε ένα παιχνίδι κόντρα στο Καμερούν. Την περίοδο εκείνη ήταν σε έξαρση στην Αφρική ο ιός Έμπολα. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα υποχρεώθηκε να περάσει από σειρά εξετάσεων, όπως προέβλεπαν οι κανονισμοί. Λίγες μέρες αργότερα όμως έγινε κεντρικό θέμα στο BBC, το οποίο αποκάλυψε πως η Λαμία του απαγόρευσε να προπονείται με τους υπόλοιπους παίκτες. Μετά από τρεις εβδομάδες, ο παίκτης επέστρεψε στις προπονήσεις και στην βασική ενδεκάδα της Λαμίας. Στην εντός έδρας αναμέτρηση πάντως με την ΑΕΛ (27/10/2014) για το πρωτάθλημα της Football League αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα για όλα όσα πέρασε. Έτσι, μετά το γκολ της Λαμίας (74’Βασιλόγιαννης), ο Καμαρά, έβγαλε τη φανέλα του και από κάτω φορούσε μία άλλη που έφερε τις σημαίες της χώρας του, της Γουινέας και της Λιβερίας γράφοντας το εξής μήνυμα: «Είμαστε Δυτικοαφρικανοί, δεν είμαστε ιοί»!. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή. Ο Καμαρά κλήθηκε σε απολογία για τον αθλητικό δικαστή, αλλά ποτέ δεν ανακοινώθηκε η τιμωρία του.
Τα πάντα όμως ανήκουν στο παρελθόν και ο 27χρονος άσος ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Ο άσος από τη Σιέρα Λεόνε είναι ο δεύτερος ξένος που θα αποκτηθεί, καθώς και ο Κάρλο Κόστλι φέρεται να έχει πει το «ναι», ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένεται και ο Στέλιος Πεταυράκης, που θα παραχωρηθεί δανεικός από την ΑΕΚ.

Πηγή: «Η ΠΡΑΣΙΝΗ»

Exit mobile version