Γιορτή για τα Χανιά, «χαμόγελα» για Νίνη

Τα Χανιά γιορτάζουν για την πρόκρισή τους στους «16» του Κυπέλλου μετά το 2-2 με τον Παναθηναϊκό – Κυρίαρχοι οι αλλαγμένοι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο και επιστροφή Νίνη με γκολ, τα… έδωσαν όλα και δικαιώθηκαν στο δεύτερο οι Κρητικοί

Για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στα Χανιά, παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκε με έντεκα Έλληνες στο βασικό σχήμα και με Μ.Ο. ηλικίας τα 21,7 έτη, παίρνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στο δεύτερο ημίχρονο… τα έδωσαν όλα, εκμεταλλεύτηκαν την… ανάπαυση του «τριφυλλιού» στο υπέρ του σκορ και με το τελικό 2-2 έγραψαν ιστορία, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία τους βρίσκονται στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για τα Χανιά είναι μια ιστορική πρόκριση, αφού ήρθε σε όμιλο με δυο ομάδες της Σούπερ Λίγκας (ΠΑΟ, Παναιτωλικός) αλλά και τον αρκετά δυνατό Ολυμπιακό Βόλου, ενώ ο Παναθηναϊκός είδε το ματς περισσότερο ως μια ευκαιρία να δώσει χρόνο σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά. Αυτό που δεδομένα θα χαροποίησε τον Αναστασίου, είναι η πρώτη επίσημη συμμετοχή του Σωτήρη Νίνη με την ομάδα, ο οποίος γύρισε στο «τριφύλλι» αλλά και στα… γκολ καθώς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στα Χανιά. Η απόδοση του διεθνούς χαφ ήταν αρκετά καλή, δεδομένου και του χρόνου της απραξίας του, κάτι που δίνει έξτρα λύσεις στον τεχνικό του Παναθηναϊκού. Εκτός, ωστόσο, από τα θετικά, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει και λόγους για να προβληματίζεται. Τόσο για τους τραυματισμούς των Δώνη και Μπούι όσο και για την μέτρια εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο.

Νίνης… με φόρα!

Το ενδιαφέρον των περισσότερων με το ξεκίνημα του αγώνα στα Χανιά, στράφηκε στον Σωτήρη Νίνη. Ο 24χρονος άσος για πρώτη φορά αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι, μετά την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, κι ήταν φυσικό να ενδιαφέρει το πώς θα τα πάει. Ο Νίνης ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και είχε καλή απόδοση, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να κυριαρχήσει εξαρχής στο γήπεδο. Το κύριο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του ήταν ότι προσπάθησε να περάσει πολλές κάθετες σε Καρέλη και Κλωναρίδη, ενώ είχε και σουτ προς το αντίπαλο τέρμα. Σε ένα από αυτά, μάλιστα, στο 17′ βρήκε και στόχο κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Το «τριφύλλι» με τον διεθνή χαφ ορεξάτο αλλά και τους υπόλοιπους να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, θα μπορούσε να έχει πετύχει πολύ περισσότερα τέρματα, ωστόσο περιορίστηκε σε ένα ακόμα. Αυτό ήρθε στο 29′, με τον Νίνη να συνδυάζεται με τον Κλωναρίδη και τον δεύτερο να βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Σικαλιά, μετά από… περιπετειώδη τρόπο, και να μην αστοχεί για να στείλει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με δυο γκολ διαφορά.

Εν τέλει… πέρασαν!

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός είχε την ίδια καλή απόδοση και έχασε κάποιες ευκαιρίες με Καρέλη, Ντίνα και Κλωναρίδη να φτάσει σε ακόμα πιο ευρύ σκορ. Όσο το «τριφύλλι» δεν έδινε διαστάσεις στη νίκη του, στα Χανιά ήλπιζαν στην ισοφάριση, κάτι που τελικά κατάφεραν με την επιμονή και την άνοδο στην απόδοση τους. Ο Αναστασίου έκανε νωρίς και τις τρεις αλλαγές του, με αποτέλεσμα να μείνει ο Παναθηναϊκός με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Δώνη αλλά και με εννέα στη συνέχεια, αφού χτύπησε και ο Μπούι.

Παράλληλα, τα Χανιά πίεσαν πάρα πολύ και έφτασαν στη μείωση του σκορ με τον Κρητικό στο 75′ του παιχνιδιού και πλέον αναζητούσαν ένα ακόμα γκολ για να βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αφού ο Ολυμπιακός Βόλου νικούσε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό. Στο 84′ εν τέλει, ήρθε το «χρυσό» γκολ για τα Χανιά, από τον αρχηγό της ομάδας, Πάγκαλο. Το φινάλε, βρήκε τους Κρητικούς να πανηγυρίζουν έξαλλα για τη μεγάλη και ιστορική τους επιτυχία

ΧΑΝΙΑ (Στεφανίδης): Σικαλιάς, Παγώνης Αν., Μανωλάς, Γκότοβος, Κοντέων, Σιλιγαρδάκης, Εσόνο (56΄ Καραγιάννης), Καραλής (66΄ Μαρτσάκης), Γκούμας (73΄ Οικονομόπουλος), Πάγκαλος, Κρητικός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Κότσαρης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης (77΄ Νάνο), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (71΄ Μπαϊράμι), Λαγός (71΄ Μπούι), Δώνης, Καρέλης, Ντίνας, Νίνης

Exit mobile version