Δύο ιστορικές ομάδες διεκδικούν το πρώτο Conference League

To Blog του Dieci στο OPAP NEWS

Ρόμα και Φέγενορντ διεκδικούν έναν ευρωπαϊκό τίτλο, μετά από αρκετά χρόνια. Στα Τίρανα. Και συγκεκριμένα τον πρώτο τίτλο της ιστορία του Conference League.

Η Ρόμα έχει κατακτήσει έναν τίτλο στην Ευρώπη, κι αυτός ήταν το μακρινό 1961. Ήταν το Κύπελλο Εκθέσεων, σε διπλούς αγώνες και αντίπαλος ήταν η αγγλική Μπέρμιχαμ!

Η Φέγενορντ απο την άλλη, έχει σηκώσει το Κύπελλο Ουέφα το 2002, πριν 20 χρόνια, σε έναν τελικό που φιλοξένησε το Ντε Κούιπ.

Σήκωσε το Κύπελλο στην έδρα της, απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, αφού πρώτα είχε πετάξει εκτός συνέχειας μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, όπως η Αιντχόφεν και η Ίντερ!

Η ιστορική δήλωση Φέλερ και η έλλειψη σταθερότητας

Η Ρόμα ιστορικά και διαχρονικά είναι μια αλλοπρόσαλλη ομάδα, η οποία είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Ρούντι Φέλερ, του Γερμανού επιθετικού που έπαιξε στην Ρόμα και συμμετείχε στον τελευταίο της ευρωπαϊκό τελικό το 1991 απέναντι στην Ίντερ…

«Πραγματικά έχει μια αύρα αυτή η ομάδα, που μπερδεύει ακόμα και τους παίκτες της, δεν ξέρεις ποτέ τι θα αντιμετωπίσεις και τι να περιμένεις στον αγωνιστικό χώρο».

Οι περίεργες βραδιές και οι μεγάλες συμπτώσεις

Δύσκολο πράγμα να είσαι υποστηρικτής της Ρόμα, ποτέ (μα ποτέ) δεν είσαι σίγουρος για τίποτα.
Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, βραδιές που περίμενες την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ και τελικά καθόσουν αποσβολωμένος και «έτρωγες» εφτά γκολ στο Όλντ Τράφορντ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μεγάλα διπλά στο Μπερναμπέου για την Ευρώπη και στην συνέχεια ήττες από την Κατάνια και την Κιέβο στην Σέριε Α.
Να είσαι πρωτοπόρος σε έναν όμιλο με Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ και Γαλατασαράι, να θες μια νίκη με τους Τούρκους στο Ολίμπικο για να προκριθείς και να φέρνεις ισοπαλία και να μην το πιστεύεις, καθώς το υλικό που υπήρχε τότε, δύσκολα θα το ξαναδεί η ομάδα.
Τότι, Μπατιστούτα, Καφού, Μοντέλα, Αλνταϊρ, Τομάσι, Ντελβέκιο, Αντονιόλι, Καντελά, Λίμα, Έμερσον. Τι παίκτες, τι ταξίδι στο χρόνο και στο πρωτάθλημα του 2001.

Είναι τόσο ιδιόρρυθμη αυτή ομάδα, που από τότε που σταμάτησε ο Καπιτάνο, Φραντσέσκο Τόττι, έχει βρεθεί δύο φορές σε ημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων και μια σε τελικό, λες και τον περίμεναν να σταματήσει…

Ο Μουρίνιο στον πάγκο, ίσως να είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να ξαναβάλει την Ρόμα σε τροχιά ευρωπαικών τίτλων.
Ο Τάμι Άμπραχαμ, ο άγγλος επιθετικός της Ρόμα, τόνισε το εξής:
”Μέσα σε έξι μήνες με τον Μουρίνιο, έμαθα περισσότερα για το ποδόσφαιρο, απ’όσα διδάχτηκα σε όλη μου την ζωή.”

Το καμάρι του Ρότερνταμ

Αντίπαλος της ιταλικής ομάδας, η Φέγενορντ, μια μεγάλη και ιστορική ομάδα, η οποία πανηγύρισε τελευταία φορά ευρωπαϊκό τίτλο το 2002.
Εκείνη η ομάδα είχε παίκτες που έκαναν την διαφορά…
Πιερ Φαν Χοιντοκ, ο νεαρός Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο αρχηγός Μπόσβελτ, ο Καλού, ο Ιάπωνας Όνο, ο Γκιάν, ο Δανός Γιον Νταλ Τομασον!
Σήκωσαν το Ουέφα μέσα στο Ρότερνταμ, με τον Φαν Χοϊντοκ κορυφαίο του γηπέδου και σκόρερ 8 γκολ εκείνη τη σεζόν στο Ουέφα. 3-2 η νίκη επί της Ντόρτμουντ στον τελικό!
Η Φέγενορντ έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Ουέφα, κόντρα στην Τότεναμ το 1974 και εναντίον της Ντόρτμουντ το 2002. Παράλληλα, κατέκτησε ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών απέναντι στην Σέλτικ το 1970 και την ίδια χρόνια και το Διηπειρωτικό Κύπελλο κερδίζοντας την Εστουντιάντες ντε λα Πλάτα!

Mε ενδιαφέρον επίσης περιμένουμε, την μάχη των επιθετικών, οι οποίοι είναι και τα βαρόμετρα στην απόδοση των δύο ομάδων, του Σίριλ Ντέσερς της Φέγενορντ και του Ταμι Άμπραχαμ της Ρόμα!

Αν χαμογελάσει ο Μουρίνιο και προσθέσει ακόμα ένα ευρωπαϊκό στην συλλογή του ή αν η Φέγενορντ σταθεί αξεπέραστο εμπόδιο για την Ρόμα, με τον νεοφερμένο στους πάγκους. Άρνε Σλοτ ,θα το μάθουμε την Τετάρτη το βράδυ!

ΟΠΑΠ | Χορηγός Dieci.gr

Exit mobile version