Στοίχημα: Γερμανία ή Ουκρανία;

Πρεμιέρα για τα γερμανικά… πάντσερ κόντρα στην εξαιρετικά επικίνδυνη Ουκρανία.

Γερμανία – Ουκρανία

Ημ/νία: 12/6 22:00

Κωδ. ΟΠΑΠ: 506

Γήπεδο: Stade Pierre-Mauroy (50.000)

Απόσταση: Ουδέτερη τοποθεσία

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (ΑΓΓ)

Τηλ. Μετάδοση: ΕΡΤ1

Καιρός: 17oC Βροχή

Γερμανία

Flag_of_GermanyΠαρότι μπαίνει στο τουρνουά ούσα παγκόσμια πρωταθλήτρια δίνεται δεύτερο φαβορί για να κατακτήσει το τρόπαιο πίσω από τη Γαλλία, την οποία στοχεύει να μιμηθεί και να κατακτήσει και το Euro μετά το Μουντιάλ, όπως έκαναν οι “τρικολόρ” το 1998/2000. Μετράει 12 συνεχόμενες συμμετοχές σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο τρεις φορές (1972, 1980, 1996). Αν και τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της στα προκριματικά, δυσκολεύτηκε αρκετά. Στα δύο τελευταία της φιλικά προετοιμασίας ηττήθηκε με 1-3 από την Σλοβακία προβληματίζοντας έντονα με την παρουσία της, ενώ στο τελευταίο χρονικά επικράτησε με 2-0 της Ουγγαρίας, όντας μέτρια και πάλι. Θα είχε άλλη δυναμική αν στο ρόστερ της βρίσκονταν ο παιχταράς Ρόις και ο Γκουντογκάν, ενώ σίγουρα θα λείψει και η εμπειρία του Λαμ που αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα.

Αγωνιστικά Νέα: Σαν να μην έφταναν οι παραπάνω απουσίες, στην πρώτη προπόνηση επί γαλλικού εδάφους τραυματίστηκε σοβαρά ο αμυντικός της Ρόμα, Ρούντιγκερ και κλήθηκε εσπευσμένα στην αποστολή ο Τζόναθαν Τα (Α, 2/0) που αγωνίζεται στη Λεβερκούζεν. Πρόβλημα προκύπτει στο κέντρο άμυνας, καθώς ο Χούμελς (Α, 46/4) δύσκολα θα προλάβει και ο Ρούντιγκερ ήταν ο αντικαταστάτης. Με αυτά τα δεδομένα θα δούμε λογικά, αμυντικό δίδυμο στα στόπερ τον Μουστάφι (Α, 10/0) και τον Μπόατενγκ (Α, 59/0).

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Νόιερ – Έκτορ, Μπόατενγκ, Μουστάφι, Χέβεντες – Κεντίρα, Κρόος – Ντράξλερ, Οζίλ, Μίλερ – Γκέτσε

Ουκρανία

Στο προηγούμενο Euro το οποίο συνδιοργάνωσε απέτυχε και πλέον μπαίνει με συγκρατημένη αισιοδοξία στα γήπεδα της Γαλλίας με πρωταρχικό στόχο την πρόκριση από έναν δύσκολο όμιλο. Για να φτάσει εδώ απέκλεισε στα πλέι-οφ τη Σλοβενία και οι εμφανίσεις στα φιλικά έκτοτε ήταν άκρως ενθαρρυντικές. Κέρδισε τη Ρουμανία 3-4 με ανατροπή στο σκορ, ενώ στην πρόβα τζενεράλε επικράτησε της Αλβανίας με 1-3 δείχνοντας ότι τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι τα πηγαίνει περίφημα. Άλλωστε, Κονοπλιάνκα και Γιαρμολένκο έχουν κάνει καλές χρονιές με Σεβίλλη και Ντιναμό αντίστοιχα και θα αποτελέσουν τους κινητήριους μοχλούς για την ομάδα του πολύπειρου Φομένκο. Χωρίς ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια της. “Δεν φοβόμαστε τη Γερμανία, αλλά τη σεβόμαστε”, τόνισε ο Κονοπλιάνκα. Κοντά στη Μασσαλία κατέλυσε η αποστολή.

Αγωνιστικά Νέα: Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φομένκο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να δουλεύει με πλήρη αποστολή μιας και δεν υπάρχουν τραυματίες. Από ότι έδειξε η πρώτη προπόνηση θα μείνει σταθερός στο 4-2-3-1 και το βάρος θα πέσει στους εξτρέμ Κονοπλιάνκα (Μ, 53/13) και Γιαρμολένκο (Μ, 59/25) οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συγκλίνουν από τα πλάγια και να σουτάρουν εκτός περιοχής. Στην κορυφή της επίθεσης, ένας εκ των Ζελέζνιεφ (Ε, 50/11), Ζοζούλια (Ε, 26/4) με επικρατέστερο τον πρώτο.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Πιάτοφ – Σέβτσουκ, Ρακίτσκι, Κασερίντι, Φεντέτσκι – Ροτάν, Στεπανένκο – Κονοπλιάνκα, Γκαρμάς, Γιαρμολένκο – Ζελέζνιεφ

Διαβάστε αναλυτικά την πρόβλεψη για το αποψινό ματς στο www.foxbet.gr.

Exit mobile version