Στοίχημα: Πάμε… γερμανικό ταμείο

Το αποψινό ποντάρισμα στο δρόμο για το… ταμείο έρχεται από τη Γερμανία!

Άιντραχτ Φρ. – Νυρεμβέργη

Ημ/νία: 19/5 21:30

Κωδ. ΟΠΑΠ: Εκτός κουπονιού

Γήπεδο: Commerzbank-Arena (52.300)

Απόσταση: 224 χλμ.

Διαιτητής: Σίμπερτ

Τηλ. Μετάδοση: OTE Sport 3

Καιρός: 12oC Αίθριος

Άιντραχτ Φρ.

Η χρονιά για τους “αετούς” ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, μέχρι και όνειρα για Ευρώπη έγιναν. Πολύ καλό ξεκίνημα υπό τις οδηγίες του Βεχ, όπου μέχρι τον Οκτώβρη όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν ρολόι. Το πρώτο σοκ για την ομάδα της Φρανκφούρτης ήρθε όταν αποκλείστηκε από την Αούε στο κύπελλο, σοκ το οποίο επηρέασε πάρα πολύ την ομάδα. Η ισοπαλία με τη νεοφώτιστη Ινγκόλσταντ στο δεύτερο γύρο ήταν η αιτία να φύγει ο Βεχ καθώς η όποια συγκομιδή βαθμών εξανεμίστηκε. Ο Κόβατς προσπάθησε να αντιστρέψει το κλίμα, προσπάθησε να παίξει άμυνα, κατάφερε να ξεφύγει από τις θέσεις υποβιβασμού μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Εκεί δυστυχώς κατέστρεψε ότι χτίστηκε και τερμάτισε στην 16η θέση, μετά την ήττα από τη Βέρντερ. Εντός έδρας μετράει 6-6-5 με 22-24 τέρματα, ενώ εκτός έδρας μάζεψε μόλις 12 βαθμούς.

Αγωνιστικά Νέα: Συμπεριλήφθηκε και πάλι στην αποστολή ο ηγετικός φορ Μάιερ (19/12), άγνωστο αν θα παίξει. Αμφίβολοι οι Ζαμπράνο (αμυντικός, 21/0), Στεντέρα (μέσος, 25/2). Εκτός παραμένει ο Ράιναρτστ (μέσος, 15/1) αλλά και ο Μεντόγιεβιτς (μέσος, 14/1). Επιστρέφει ο χρήσιμος φορ Σεφέροβιτς (28/3) αλλά και ο σημαντικός φορ Χούστι (15/1). “Να σηκωθούμε” ήταν η απλή πρόταση που χρησιμοποίησε όλη την εβδομάδα ο κόουτς Κόβατς για να εμψυχώσει τους παίκτες του.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Χραντέσκι – Ρέγκεζελ, Ρους, Άμπραχαμ, Οτσίπκα – Ιγκνόφσκι, Χασέμπε – Άιγκνερ, Γκαρίνοβιτς, Μπεν-Χατίρα – Σεφέροβιτς.

Νυρεμβέργη

Πάρα πολύ σταθερή η χρονιά της Νυρεμβέργης και αυτό οφείλεται φυσικά στον Ελβετό προπονητή Βάιλερ, ο οποίος έχει δουλέψει πολύ καλά την ομάδα, βγάζοντας τα όποια ατού είχε στην επιφάνεια. Έχασε αρκετό έδαφος στην αρχή, όμως η διοίκηση ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει μέχρι τέλους αυτή τη προσπάθεια και φυσικά δικαιώθηκε. Εξαιρετική η πορεία της Νυρεμβέργης από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά. Ήταν στο χέρι της να διατηρήσει τη δεύτερη θέση που οδηγούσε απευθείας στην Μπουντεσλίγκα, όμως ένα μίνι ντεφορμάρισμα τις τελευταίες αγωνιστικές ήταν αρκετό για να την οδηγήσει στα μπαράζ ανόδου. Δεν υπάρχει φόβος πάντως για τον αντίπαλο (Άιντραχτ), μόνο σεβασμός. Πίστη στις δυνατότητες της ομάδας από όλο το τεχνικό τιμ, καθώς οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες από το 2009, τότε που διεκδικούσε και πάλι την άνοδο εναντίων της Κότμπους και το είχε επιτύχει.

Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει ο μέσος Μπέρενς (33/5) που ήταν τιμωρημένος στο προηγούμενο παιχνίδι. Κλασσικά έξω οι Κιρχμπάουμ (τερματοφύλακας, 12/0), Πόλακ (μέσος, 15/2) και Κέρκ (μέσος, 16/4) και ο εξαιρετικός Έρρας (μέσος, 16/5). Ουσιαστικά θεωρείται πλήρης καθώς οι δύο τελευταίοι απόντες, μία παίζουν μία δεν παίζουν. Δεν προτίθεται να αλλάξει κάτι στο στυλ της ομάδας ο κόουτς Βάιλερ.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-4-2): Ρακόφσκι – Μπρέκο, Μαργκράιτερ, Χόβαλντ, Μπολτουί- Μπλουμ, Μπέρενς, Στίμπερ, Μόχβαλντ – Μπουργκστάλερ, Φουλκρούγκ

Διαβάστε την εκτίμηση του Germanou για την κρίσιμη αναμέτρηση.

Exit mobile version