Στοίχημα: Ταμείο με το ντέρμπι τίτλου στο Βέλγιο…

Μια ανάσα απ’ τον τίτλο η Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο φιλοξενεί την Αντερλεχτ…

Κλαμπ Μπριζ – Αντερλεχτ

Ημ/νία: 15/5 15:30

Κωδ. ΟΠΑΠ: 2650

Γήπεδο: Jan Breydelstadion (29.042)

Απόσταση: 98 χλμ.

Διαιτητής: Βερμπίστ

Καιρός: 12oC Αίθριος

Κλαμπ Μπριζ

Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε από την έδρα της Γάνδης με το εμφατικό 4-1 και βρίσκεται πλέον αγκαλιά με τον τίτλο, έπειτα από έντεκα χρόνια ανομβρίας. Για να τα καταφέρει από σήμερα θα χρειαστεί μια απλή νίκη, καθώς ακόμη και στο υποτιθέμενο σενάριο που χάσει τα δύο επόμενα παιχνίδια και η Αντερλεχτ κάνει το 2/2 θα υπερτερεί στην ισοβαθμία. «Αν κερδίσουμε είμαστε πρωταθλητές. Αλλά ακόμη κι αν δεν τα καταφέρουμε θα έχουμε κι άλλη ευκαιρία», ανέφερε σχετικά με το σημερινό ντέρμπι ο προπονητής Πρεντόμ. Εντός έδρας η Κλαμπ Μπριζ μετράει 17 νίκες, 0 ισοπαλίες και 1 ήττα (5 under – 13 over).

Αγωνιστικά Νέα: Αγνοεί την ισοπαλία σε αγώνα εντός συνόρων (πρωτάθλημα-Κύπελλο) από τον περασμένο Αύγουστο (40 ματς συνολικά). Παραμένει εκτός και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο βασικός στόπερ Πουλέν (7 συμ.). Με 4-3-3 θα παραταχθεί η Κλαμπ Μπριζ. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί λογικά ο Ντιαμπί (29/13) και θα παίρνει βοήθειες από τους Ραφαέλοφ (15/6) και Ισκιέρδο (22/7).

Πιθανή ενδεκάδα: (4-3-3): Μπουτέλ – Μεουνιέ, Ενχελς, Ντένσβιλ, Ντε Μποκ – Φόρμερ, Βανάκεν, Σίμονς – Ραφαέλοφ, Ντιαμπί, Ισκιέρδο.

Αντερλεχτ

Τα είδε όλα μέχρι να καταβάλλει την αντίσταση της Οστάνδης (2-1 εντός), αλλά η ουσία είναι ότι πήρε τους τρεις βαθμούς και διατηρήθηκε ζωντανή στη μάχη του τίτλου. Κάκιστη στο πρώτο ημίχρονο, θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή που βρέθηκε να χάνει μόλις 0-1 στην ανάπαυλα, αφυπνίστηκε στο δεύτερο μέρος και σημειώνοντας το νικητήριο γκολ στο 94′ έκανε την ολική ανατροπή. Φαβορί πλέον για τη δεύτερη θέση (στο +6 από τη Γάνδη), αν καταφέρει να πάρει τη νίκη στο σημερινό ντέρμπι θα μπει πολύ δυνατά και στη διεκδίκηση του τίτλου. «Κανείς μέσα στην ομάδα δεν θέλει να δει την Κλαμπ Μπριζ να κατακτά το πρωτάθλημα στο μεταξύ μας παιχνίδι», δήλωσε ο προπονητής Χάσι.

Αγωνιστικά Νέα: Εκτός έδρας η Αντερλεχτ μετράει 6 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες (10 under – 8 over), ενώ είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει φέτος την Κλαμπ Μπριζ μέσα στην έδρα της. Τραυματίστηκε και τέθηκε νοκ άουτ ο ηγετικός μέσος Ντεφούρ (31/2), δεύτερη και τελευταία αγωνιστική τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Κάρα (30/2). Σταθερά απουσιάζουν ο βασικός δεξιός μπακ Νάχαρ (27/2) και ο αριστερός μπακ Ομπράντοβιτς (13 συμ.).

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Πρότο – Μπαντζί, Χέιλεν, Νάουτινκ, Μπούτνερ – Ντεντόνκερ, Τζούρισιτς – Πρατ, Τίλεμανς Ατσεαμπόνγκ – Οκάκα.

Διαβάστε την εκτίμηση του Bomber4 για το ντέρμπι τίτλου.

Exit mobile version