Θα τα καταφέρει η Παρί κόντρα στην Τσέλσι;

Επιστροφή στη δράση για το Champions League με μεγάλα ντέρμπι σε όλη την Ευρώπη…

Παρί – Τσέλσι

Ημ/νία: 16/2 21:45

Γήπεδο: Parc des Princes (48.428)

Απόσταση: 470 χλμ.

Διαιτητής: Βελάσκο (Ισπανία)

Τηλ. Μετάδοση: OTE Sport 1 HD

Καιρός: -2oC Ψυχρός

Παρί

Προκρίθηκε άνετα από τον όμιλο παρέα με τη Ρεάλ, καθώς Σαχτάρ και Μάλμε ήταν πολύ αδύναμες για να τις απειλήσουν. «Σαρωτική» εμφανίζεται -και- φέτος, αφού έχει ηττηθεί μόλις 1 φορά σε 38 αναμετρήσεις (32Ν-5Ι-1Η). «Καθάρισε» από νωρίς τον εγχώριο τίτλο, όπως άλλωστε στόχευε, για να επικεντρωθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, το Σάββατο κόντρα στη Λιλ παρατάχθηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς και τον σταρ Ζλάταν εκτός αποστολής, μένοντας στο 0-0. Τρίτη σερί χρονιά που η Παρί βρίσκει απέναντί της την Τσέλσι σε νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία πρόκριση. «Πρέπει να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας στην Τσέλσι, η οποία είναι ικανή να μας κερδίσει. Έχουμε τη δυναμική να προχωρήσουμε πολύ στη διοργάνωση», τόνισε ο Μπλαν.

Αγωνιστικά Νέα: Είναι πανίσχυρη εντός έδρας, μετρά μόλις μία ήττα στις τελευταίες 37 «Ευρωπαϊκές» αναμετρήσεις (24Ν-12Ι-1Η), ενώ είχε και την καλύτερη άμυνα των ομίλων με μόλις ένα γκολ παθητικό. Μέτριος ο απολογισμός της κόντρα στην Τσέλσι στις 6 φορές που συναντήθηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ (1Ν-3Ι-2Η). Εκτός για πειθαρχικούς λόγους ο δεξιός μπακ Οριέ (19/2), όπως και ο φορ Λαβέτσι (16/2) που δεν υπολογίζεται. 20μελή αποστολή ανακοίνωσε ο Μπλαν, ο οποίος ανέφερε ότι ο μέσος Βεράτι δεν μπορεί να «βγάλει» 90λεπτο.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-3-3): Τραπ – Μαρκίνιος (Βαν ντερ Βιλ), Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μάξγουελ – Ματουιντί, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (Ραμπιό) – Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι

Τσέλσι

Κέρδισε 2-0 την Πόρτο την τελευταία αγωνιστική των ομίλων και προκρίθηκε ως 1η. Η κάκιστη πορεία της στην Πρέμιερ Λιγκ έφερε και την απόλυση του Μουρίνιο, με τον πολύπειρο Γκους Χίντινγκ να αναλαμβάνει. Με τον Ολλανδό στον πάγκο της εμφανίστηκε βελτιωμένη, κάτι που φαίνεται και από το αήττητο των 11 αγώνων της θητείας του (5Ν-6Ι-0Η). Στο πιο πρόσφατο, επικράτησε 5-1 της Νιούκασλ, σε μία αναμέτρηση που μπήκε φουριόζα και μόλις στο 17′ κέρδιζε με 3-0. Ωστόσο, ακόμα βρίσκεται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία (12η) και αρκετά μακριά από τις «Ευρωπαϊκές» θέσεις. Την Κυριακή υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι για το FA Cup. «Είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με τον Δεκέμβρη, όμως τα ματς με την Παρί αποτελούν για εμάς ένα σοβαρό τεστ», δήλωσε ο Χίντινγκ.

Αγωνιστικά Νέα: Έχει μόλις μία νίκη επί Γαλλικού εδάφους σε εφτά παιχνίδια (1Ν-2Ι-4Η) και μάλιστα κόντρα στην Παρί το 2004. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η Τσέλσι στα στημένα, καθώς σχεδόν το 54% των τερμάτων της στον όμιλο επιτεύχθηκαν με αυτόν τον τρόπο (7 από τα 13). Δεν ταξίδεψε στο Παρίσι ο αμυντικός Τέρι (21/1) που χτύπησε το Σάββατο, ενώ δεν υπολογίζεται για το υπόλοιπο της σεζόν ο επίσης αμυντικός Ζουμά (23/1). Εκτός επίσης οι φορ Ρεμί (10/1) και ο Φαλκάο (9/1), τιμωρημένος ο μέσος Μάτιτς (25/1).

Πιθανή ενδεκάδα: (4-3-2-1): Κουρτουά – Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Μπαμπά – Φάμπρεγκας, Μίκελ – Γουίλιαν, Αζάρ, Πέδρο – Κόστα.

Διαβάστε την εκτίμηση του αγώνα από τον tedula και…

την ανάλυση του αγώνα Μπενφίκα – Ζενίτ, από τον Tsolarion.

Exit mobile version