Πολλά γκολ στο Αγγλία – Ελβετία

Βροχή από… γκολ αναμένεται απόψε στο Γουέμπλεϊ…

Αγγλία – Ελβετία

Ημ/νία: 8/9 21:45

Κωδ. ΟΠΑΠ: 683

Γήπεδο: Wembley Stadium (90.000)

Απόσταση: 917 χλμ.

Διαιτητής: Ρόκι (Ιταλία)

Τηλ. Μετάδοση: OTE Sports 1 HD

Καιρός: 15oC Αίθριος

Αγγλία

Μια χαλαρή προπόνηση και συνάμα το “τσεκάρισμα” του εισιτηρίου για τα τελικά του Euro 2016 έκανε η Αγγλία προχθές, στο παιχνίδι κόντρα στο Σαν Μαρίνο. Εξάλλου το τελικό 0-6 μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί. Παράλληλα ο Χόγκσον χρησιμοποίησε και παίχτες που έρχονταν από τραυματισμούς και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει της συνέχειας. Από το 13΄ ο Ρούνεϊ έβαλε τα “λιοντάρια” σε θέση οδηγού, ενώ ειδικής μνείας χρίζουν τα 4 γκολ των Γουόλκοτ και Κέιν (από 2 έκαστος), που σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος. Ο Γουόλκοτ σκόραρε δις και ήταν τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα της εθνικής μετά τον τραυματισμό του, ενώ για τον Κέιν ήταν τα πρώτα του τέρματα σε επίσημο ματς της Αγγλίας.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν πρόκειται να κάνει κάποια αλλαγή στην αποστολή ο Χότσον, θα αξιοποιήσει τις ίδιες επιλογές με αυτές του παιχνινιού κόντρα στο Σαν Μαρίνο. Ο Ντελφ, που ερχόταν από τραυματισμό, αγωνίστηκε ως αλλαγή, ενώ ο Τσαμπερλεϊν πήρε φανέλα βασικού, παρά το γεγονός ότι επίσης ήταν στα πιτς για καιρό. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Ρούνεϊ, που σκοράρει τόσο με τη φανέλα της Μάντσεστερ, αλλά σκόραρε και πάλι σε παιχνίδι της εθνικής Αγγλίας.
Η 22άδα της Αγγλίας:
Τερματοφύλακες: Χίτον, Χαρτ, Μπούτλαντ
Αμυντικοί: Γιαγκέλκα, Κέιχιλ, Γκιμπς, Σμόλινγκ, Κλάιν, Σο, Στόουνς
Μέσοι: Κάρικ, Μίλνερ, Μέισον, Ντελφ, Σέλβι, Μπάρκλεϊ, Στέρλινγκ
Επιθετικοί: Ρούνεϊ, Γουόλκοτ, Κέιν, Τσάμπερλεϊν, Βάρντι

Ελβετία

Έπεσε από την Ακρόπολη… και βρήκε πορτοφόλι η ομάδα του Πέτκοβιτς. Μετά την δραματική ανατροπή και το 1-2 επί της Λιθουανίας, οι Ελβετοί γύρισαν και πάλι από την “κόλαση”, αυτή τη φορά κόντρα στους Σλοβένους. Η Ελβετία τις φάσεις, η Σλοβενία τα γκολ και το σκορ στο 48΄ στο 0-2. Αποτέλεσμα που έβαζε φωτιά στον όμιλο, δεδομένου ότι και η Εσθονία είχε κερδίσει νωρίτερα. Παρόλα αυτά η Ελβετία συνέχισε να πιέζει και στο 80΄ ο Ντρίμιτς έκανε το 1-2, με τον Στόκερ στο 84΄ να φέρνει το ματς στα ίσα και να βάζει “φωτιά” στο St. Jacobs. Το “κερασάκι στην τούρτα” ήρθε από τον Ντρίμιτς στο 94΄, όταν έκανε το 3-2 και στην ουσία καθάρισε την υπόθεση 2η θέση.
Αγωνιστικά Νέα: Η νίκη και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό στους Ελβετούς, που ταξιδεύουν χωρίς άγχος στην Αγγλία, σύμφωνα και με δηλώσεις του τερματοφύλακα, Σόμερ. Δεν αλλάζει κάτι στο ρόστερ της ομάδας ο Πέτκοβιτς, ενώ η λογική λέει ότι θα χρησιμοποιήσει τους ίδιους 11 που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι κόντρα στους Σλοβένους. Θα προτιμηθεί το 4-2-3-1 για να χωρέσει και πάλι ο Μεχμέντι στην 11άδα, αντί του Ντρίμιτς.

Η 23άδα της Ελβετίας:

Τερματοφύλακες: Σόμερ, Χιτζ, Μπούρκι

Αμυντικοί: Λιχστάινερ, Μουμπάνζ, Κλόζε, Φον Μπέργκεν, Ροντρίγκεζ, Σχαρ

Μέσοι: Βίντμερ, Ινλέρ, Τσάκα, Μπεραμί, Στόκερ, Τζεμάιλι, Φερνάντεζ, Κασάμι, Λούστενμπέργκερ

Επιθετικοί: Εμπολό, Σεφέροβιτς, Μεχμέντι, Ντρίμιτς, Φρέι, Σακίρι

Εκτίμηση: Ντέρμπι κορυφής, αλλά ουσιαστικός στόχος και κίνητρο δεν υπάρχει, εκτός από το γόητρο της πρωτιάς σε όμιλο. Βγάζει αμυντικά προβλήματα η Ελβετία, αλλά με την ίδια ευκολία μπορεί να φτάσει σε κάποιο τέρμα. Θα κοιτάξουμε στο παιχνίδι με τα γκολ, με το over 2.5 να είναι πολύ καλή επιλογή.

Βρείτε αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος, για όλα τα παιχνίδια των προκριματικών.

Exit mobile version