Λίγα γκολ στην Αλβανία…

Μεγάλο παιχνίδι για την Αλβανία που ανεβαίνει επίπεδο, κόντα στους πανίσχυρους Πορτογάλους…

Αλβανία – Πορτογαλία

Ημ/νία: 7/9 21:45

Κωδ. ΟΠΑΠ: 1154

Γήπεδο: Elbasan Arena (13.000)

Απόσταση: 3.213 χλμ.

Διαιτητής: Έρικσον (Σουηδία)

Τηλ. Μετάδοση: OTE Sport 3 HD

Καιρός: 27oC Αίθριος

Αλβανία

Πιο σοβαρή και έτοιμη από ποτέ δείχνει η εθνική ομάδα της Αλβανίας και το ότι έχει ανέβει επίπεδο αποδεικνύεται σχεδόν σε κάθε της ματς στα προκριματικά του Euro 2016, κάτι που έκανε και στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, μένοντας στο 0-0 απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη Δανία.Ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την Αλβανία, που της επέτρεψε να παραμείνει στην δεύτερη θέση του ομίλου, αλλά και αήττητη (3-2-0). Το πιο δύσκολο παιχνίδι την περιμένει σήμερα απέναντι με την πρωτοπόρο Πορτογαλία, σε σχέση με αυτά που απομένουν και έχει να θυμάται σίγουρα τη νίκη της στον πρώτο γύρο επί της παρέας του Κριστιάνο Ρονάλντο με 1-0.
Αγωνιστικά Νέα: Με αμυντική τακτική σε ακόμη έναν αγώνα ο Ιταλός προπονητή Ντε Μπιάζι, με στόχο το καλύτερο δυνατό, καθώς η ομάδα του έχει δεχθεί μόλις δύο τέρματα στην διαδικασία έως τώρα. Δεν τα κατάφερε τελικά ο αμυντικός Χισάι (14/0) και έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, ενώ δεν υπολογίζονται ο επίσης αμυντικός Μάβραϊ (23/3), αλλά και ο μέσος Μέχα (6/2).

Η 23άδα της Αλβανίας:

Τερματοφύλακες: Μπερίσα, Σέχι, Χότσα

Αμυντικοί: Τσάνα, Αγκόλι, Λίλα, Ατζέτι, Ραχμάνι, Αλίτζι, Τσιμσίτι

Μέσοι: Ρόσι, Αμπράσι, Κάτσε, Λενιάνι, Κουκέλι, Μπάσα, Μεμουσάι, Γκάσι, Τσάκα

Επιθετικοί: Σαλίχι, Σαντίκου, Μπάλαϊ, Τσικαλέσι

Πορτογαλία

Είχε ρεπό στον όμιλο της η Πορτογαλία τις προηγούμενες ημέρες, όμως δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι από την Γαλλία, από την οποία γνώρισε την ήττα με 1-0. Επικεντρώνεται τώρα στα πιο σημαντικά, αφού ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει ούτε την πρωτιά του ομίλου, ούτε καν την πρόκριση στα τελικά του Euro. Είναι μόλις στο +1 από Αλβανία, αλλά και Δανία, οπότε ο σημερινός αγώνας παίρνει τον χαρακτήρα του τελικού και θέλει σίγουρα να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. Έχει ηττηθεί μόλις μία φορά στον όμιλο (4-0-1), αλλά αυτή η ήταν ήταν από την Αλβανία στο ματς του πρώτου γύρου και μάλιστα εντός έδρας.

Αγωνιστικά Νέα: Δεν αναμένεται να δώσει χώρους στην αντίπαλο ο Φερνάντο Σάντος και θα ψάξει κάποιο γκολ, με κύριο εκφραστή της επίθεσης τον σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, που είναι κανονικά διαθέσιμος. Εκτός έμειναν μεταξύ άλλων ο μπακ Κοεντράο (50/5) και οι μέσοι Μουτίνιο (79/2), Μεϊρέλες (76/10), που δεν υπολογίζονται για τον σημερινό αγώνα με την Αλβανία στο Ελμπασάν.

Η 23άδα της Πορτογαλίας:

Τερματοφύλακες: Ρουί Πατρίσιο, Λόπες, Μπέτο

Αμυντικοί: Π. Ολιβέιρα, Πέπε, Γκερέιρο, Ρ. Καρβάλιο, Βιεϊρίνια, Χοσέ Φοντέ, Ελισέου, Σεντρίκ

Μέσοι: Βελόσο, Αντρέ, Ντάνι, Φερέιρα, Σίλβα, Μάριο, Νάνι, Βαρέλα, Κουαρέσμα, Αντριέν Σίλβα

Επιθετικοί: Ρονάλντο, Έντερ

Εκτίμηση: Ιδιαιτέρως κρίσιμο το παιχνίδι για το μέλλον και των δύο ομάδων, που παίζουν πάντα αμυντικό ποδόσφαιρο και κλείνουν όλους τους χώρους. Λογικά το ματς θα μείνει σε χαμηλό επίπεδο όσον αφορά το σκορ. Πιθανό το under 2.5.

8 παιχνίδια στο αποψινό πρόγραμμα των προκριματικών του Euro 2016 και οι tipsters προτείνουν…

Exit mobile version