Αξίζει το Χ στο Μονακό – Παρί

Τεράστιο ντέρμπι χωρίς… φαβορί στη Γαλλία

Μονακό – Παρί Σεν Ζερμέν

Ημ/νία: 30/8 22:00

Κωδ. ΟΠΑΠ: 752

Γήπεδο: Stade Louis II (18.523)

Απόσταση: 955 χλμ.

Διαιτητής: Μπαστιέν

Καιρός: 22oC Αίθριος

Μονακό

Η Μονακό δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Η ομάδα του Ζαρντίμ κέρδισε με 2-1 την Βαλένθια, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να ανατρέψει το 2-1 του πρώτου αγώνα κι έτσι δεν θα συμμετάσχει φέτος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έμεινε πίσω στο σκορ από το 4ο λεπτό, έφερε το ματς στο 2-1 στο 75′, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο ένα γκολ που θα έστελνε την αναμέτρηση στην παράταση. Στο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει μουδιασμένα. Είναι μεν αήττητη, αλλά έχει δύο σερί ισοπαλίες που την έχουν ήδη αφήσει τέσσερις βαθμούς πίσω από την σημερινή της αντίπαλο. Αυτός ο αποκλεισμός αλλάζει και πολλά στον προϋπολογισμό της ομάδας. Στο Γιουρόπα Λιγκ κληρώθηκε με Άντερλεχτ, Τότεναμ και Καραμπάγκ.
Αγωνιστικά Νέα: Ο Αμπντενούρ πουλήθηκε στην Βαλένθια αντί 25 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Κουρζάουα όπως είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα, συμφώνησε οριστικά με την Παρί, ενώ στη θέση του ήρθε ο Φάμπιο Κοεντράο από την Ρεάλ Μαδρίτης για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο βασικότατος μέσος Μουτίνιο, ο αναπληρωματικός Πορτογάλος χαφ Χέλντερ Κόστα και ο Ντιράρ είναι οι απουσίες στο σημερινό μεγάλο ντέρμπι. Ντεμπούτο σε αποστολή κάνει ο Βραζιλιάνος μέσος Μποσίλια.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Σούμπασιτς – Φαμπίνιο, Ραγκί, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ραγκί – Τουλαλάν, Γουάλας – Μποσιλια, Μπακαγιόκο, Καβαλέιρο – Καρίγιο

Παρί Σεν Ζερμέν

Η Παρί δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα να περάσει από την έδρα της Μονπελιέ κερδίζοντας με 1-0. Το γκόλ πέτυχε ο φορμαρισμένος Ματουιντί. Οι νταμπλούχοι δεν φόρτσαραν, κράτησαν την ουσία και έκαναν το 3/3. Είναι πλέον η μόνη ομάδα που έχει το αήττητο. Ο Μπλαν δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Μονακό διεκδικήτρια του τίτλου και τόνισε ότι θα είναι πολύ σημαντική μία νίκη για την ομάδα μέσα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της λίγκας. Στο Τσάμπιονς Λιγκ κληρώθηκε με Μάλμε, Σαχτάρ και Ρεάλ Μαδρίτης. Δυνατό σημείο είναι η άμυνά της, τουλάχιστον προς το παρόν, αφού δεν έχει δεχτεί γκολ σε τέσσερα επίσημα ματς. Το σημαντικότερο μάλιστα είναι ότι δεν απειλείται ιδιαίτερα. Το κλίμα είναι εξαιρετικό.

Αγωνιστικά Νέα: Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβίτς επιστρέφει. Ο μεγάλος αστέρας πιθανότατα θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα κι ας απέχει μεγάλο διάστημα, αφού δεν είναι από αυτούς που κάθονται στον πάγκο. Παρόντας για πρώτη φορά στην αποστολή και το μεγάλο νέο απόκτημα, ο Ντι Μαρία. Ο Κουρζάουα δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην πρώην του ομάδα αφού έχει ενοχλήσεις, ενώ θα λείψει και ο Παστόρε. Θέστη στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρει και ο Φαν ντερ Βιλ στη θέση του Οριέ.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-3-3): Τραπ – Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μάξγουελ – Βεράτι, Ραμπιό, Ματουιντί – Λαβέτσι, Ιμπαϊμόβιτς, Λούκας

Εκτίμηση: Οι πέντε τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα έχουν λήξει ισόπαλες. Μία «λευκή» ισοπαλία και τέσσερα «1-1» στη σειρά. Η Μονακό θέλει να ξεπεράσει τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Παρί δεν ρισκάρει ιδιαίτερα, θέλει το 4/4, αλλά δεν θα δυσαρεστηθεί αν φύγει αήττητη από το Πριγκηπάτο. Αξίζει να ρισκάρω στο «Χ» και αυτό θα πράξω.

Βρείτε αναλύσεις και εκτιμήσεις για όλα τα ματς του Σαμπιονά.

Exit mobile version