Γκινγκάμπ – Λυών: Σκοράρουν αμφότερες και… πληρώνουν

Η στοιχηματική πρόταση της ημέρας και όλες οι αναλύσεις για το πρωτάθλημα της Γαλλίας

Γκινγκάμπ – Λυών

Ημ/νία: 15/8 21:00

Κωδ. ΟΠΑΠ: 394

Γήπεδο: Stade du Roudourou (18.250)

Απόσταση: 870 χλμ.

Καιρός: 18oC Αίθριος

Γκινγκάμπ

Η Γκινγκάμπ ξεκίνησε με ήττα τη νέα χρονιά χάνοντας στην έδρα της Ναντ με 1-0. Η ομάδα του Γκουβερνέκ μπήκε με σκοπό να κρατήσει το μηδέν και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, τουλάχιστον στα πρώτα 70 λεπτά. Αυτό το είχε καταφέρει και από εκεί και μετά έγινε λίγο πιο επιθετική με σκοπό να κλέψει τη νίκη. Τελικά όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά σε μία στιγμή αδράνειας, ένα λεπτό πριν το 90′ δέχτηκε το γκολ που της στοίχισε την ήττα. Ο Ζοσλέν Γκουβερνέκ δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, τα έβαλε με την ατυχία της ομάδας του, παραδέχτηκε όμως πως χρειάζεται βελτίωση στη δημιουργία φάσεων και στη γραμμή κρούσης.
Αγωνιστικά Νέα: Πλήρης είναι η γηπεδούχος και αυτό είναι πολύ θετικό για την ίδια. Ο Γκουβερνέκ προετοίμασε την ομάδα του κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ενώ είδε και τον νεοφερμένο Μπριάν να βγάζει κανονικά όλο το πρόγραμμα και είναι κάτι περισσότερο από πιθανό να δούμε τον έμπειρο ποιοτικότατο στράικερ να ξεκινά στην επίθεση στη θέση του Σαλιμπούρ. Το κλίμα είναι αρκετά καλό.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-4-2): Λεσλ – Γιάκομπσεν, Λεβέκ, Σορμπόν, Κερμπράτ – Ντε Πάου, Σανκαρέ, Ματίς, Ζιρές – Μπενεζέ, Μπριάν

Λυών

Το 4-4-2 μάλλον δεν ταιριάζει στη Λυών, η οποία πέρσι με το 4-2-3-1 έκανε θραύση. Κόλλησε στο 0-0 με την Λοριάν εντός έδρας και σίγουρα αυτό είναι γκέλα για τους «λυωνέ». Η αλλαγή από τον Φουρνιέ έχει έρθει για να χωρέσουν στην ενδεκάδα τόσο ο Λακαζέτ, όσο και ο Μποβί (το νέο απόκτημα). Σημαντικά τα νέα με την οριστικοποίηση της απόκτησης του Βαλμπιενά, ενώ ο φορ Ενζιέ οδεύει προς Βόρειο Λονδίνο και συγκεκριμένα προς την Τότεναμ. Ο κόσμος πάντως γκρίνιαξε για την πρώτη απώλεια βαθμών με το καλημέρα και ο Φουρνιέ πρέπει να βρει άμεσα αποτελέσματα σε ένα σύλλογο που οι απαιτήσεις είναι πάντα μεγάλες. Αποκτήθηκε και ο κεντρικός αμυντικός Γιάνγκα Εμπίβα από τη Ρόμα.
Αγωνιστικά Νέα: Το ντεμπούτο του Βαλμπιενά περιμένουν όλοι στη Λυών. Δύσκολο να τον δούμε άμεσα στην ενδεκάδα από τον Φουρνιέ, αλλά πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα αγωνιστεί. Από εκεί και πέρα δεν λείπουν τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους. Εκτός είναι ο βασικός αμυντικός Ζαλέ, ο μέσος Γκρενιέ και ο μέσος Φοφανά. Και οι τρεις προορίζονται για βασική στη φετινή χρονιά και η απουσία τους πονά τον Φουρνιέ.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-4-2): Λόπες – Μπεντιμό, Μπίσεβατς, Ουμτίτι, Ράφαελ – Τολισό, Φερί, Μαλμπράνκ, Φεκίρ – Λακαζέτ, Μποβί

Εκτίμηση: Η Γκινγκάμπ παίζει καλά στην έδρα της και ο Μπριάν θέλει να πληγώσει την πρώην του ομάδα. Από την άλλη οι «λυωνέ» θα κυνηγήσουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, η απόκτηση του Βαλμπιενά έχει τονώσει το ηθικό, αλλά δεν σβήνει και τα προβλήματα. Μπορούν και οι δύο να βρουν δίχτυα και θα ποντάρω στο goal/goal.

Διαβάστε την ανάλυση όλων των αγώνων στη Λιγκ 1.

Exit mobile version