Jupiler League, Aποστολή εκτός έδρας για την Αντερλεχτ

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η δεύτερη αγωνιστική στο πρωτάθλημα Βελγίου.

Στο γειτονικό Λέουβεν ταξιδεύει η ενισχυμένη Αντερλεχτ, δύσκολα ματς για τις Eυρωπαίες, Σταντάρ Λιέγης και Σαρλερουά.

Λόκερεν – Σαρλερουά

Κωδ. ΟΠΑΠ: 328

Γήπεδο: Daknam (12.000)

Απόσταση: 127 χλμ.

Καιρός: 25oC Αίθριος

Λόκερεν

Η Λόκερεν ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα, χάνοντας 3-1 στην έδρας της Ζούλτε Βάρεγκεμ. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι υστέρησε ιδιαίτερα σε σχέση με την αντίπαλό της, ωστόσο πλήρωσε τα ατομικά λάθη αρχικά του τερματοφύλακα Βέρχουλστ (φέρει ευθύνη στο 1-0) και στη συνέχεια του επιθετικού Ντέσερς ο οποίος άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες σε χρονικό σημείο (71′) στο οποίο το σκορ ήταν ρευστό (2-1). «Στο δεύτερο ειδικά ημίχρονο παίξαμε με θράσος και ελέγξαμε σε μεγάλο κομμάτι το παιχνίδι. Δυστυχώς τα λάθη μου κάναμε μας στοίχισαν», επισήμανε ο προπονητής Πέιτερς, ο οποίος πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση σε επίσημο ματς της Λόκερεν.
Αγωνιστικά Νέα: Αποβλήθηκε κόντρα στη Ζούλτε Βάρεγκεμ και θα απουσιάσει από το σημερινό παιχνίδι ο βασικός επιθετικός Ντέσερς (1 συμ.). Παραμένει εκτός ο νεοφερμένος φορ Γκαντίρ και το πρόβλημα στην επίθεση πλέον γίνεται έντονο καθώς οι λύσεις δεν περισσεύουν. Εξέτισε ο πολύτιμος αμυντικός χαφ Πέρσοονς, αναμένεται να ντεμπουτάρει και ο νεοαποκτηθείς εξτρέμ/φορ Μπόλμπατ.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-3-3): Βέρχουλστ – Οντόι, Μάριτς, Ινγκασον, Μέλνιακ – Οβερμεϊρ, Πέρσοονς – Σταρζίνσκι, Ενγκόλοκ, Ενό – Μπόλμπατ.

Σαρλερουά

Η Σαρλερουά το βράδυ της Πέμπτης, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ηττήθηκε 0-2 εντός έδρας από τη Ζόρια και πλέον θα έχει πολύ δύσκολο έργο στη ρεβάνς η οποία θα διεξαχθεί επί ουκρανικού εδάφους την ερχόμενη Πέμπτη. Μέτριο ποιοτικά το παιχνίδι, με τη Σαρλερουά να έχει δοκάρι στο 0-0 και να δέχεται δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο. Στην πρεμιέρα του βελγικού πρωταθλήματος επικράτησε με 2-1 εντός έδρας της Μουσκρόν, σε ένα ματς που σημείωσε και τα δύο γκολ στο πρώτο μέρος (18′, 37′). Μετά την ανάπαυλα ωστόσο, κάθισε στο υπέρ της σκορ και λίγο έλειψε να το πληρώσει καθώς οι φιλοξενούμενοι εκτός του ότι μείωσαν (71′) είχαν στη συνέχεια και μία καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπάρχουν νεότερα προβλήματα απουσιών για την Σαρλερουά. Παραμένει τραυματίας ο πολύτιμος ακραίος επιθετικός Τενμόν, ασήμαντες οι υπόλοιπες απουσίες των “ζεβρών”. Παρά το γεγονός ότι η Σαρλερουά αγωνίζεται σχεδόν κάθε τρεις μέρες το τελευταίο 15ημερο, ο προπονητής Μαζού δεν δείχνει διατεθειμένος να δώσει ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Πενετό – Μαρίνος, Ντεβάστ, Μάρτος, Ενγκάνγκα – Μαρκ, Χέρερτς – Ντονγκαλά, Κεμπάνο, Σαγκλίκ – Πολέτ.

Εκτίμηση: Η Λόκερεν θέλει να ρεφάρει την ήττα της πρεμιέρας, όμως αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στη γραμμή κρούσης. Η Σαρλερουά έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό αλλά και περισσότερη κούραση σε σχέση με τους γηπεδούχους. No Bet.

Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα Λέουβεν – Άντερλεχτ

Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα Σταντάρ Λιέγης – Ζούλτε Βάρεγκεμ

Exit mobile version