Πάμε Στοίχημα: Ποντάρουμε υπέρ της Ελλάδας

Η στοιχηματική πρόταση της ημέρας…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19: Ελλάδα – Αυστρία

Αναμέτρηση για την δεύτερη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 22:00 στο γήπεδο «AEL Arena» (16.118).

Προϊστορία (10ετίας ανεξαρτήτου έδρας): Δεν υπάρχει πρόσφατη προϊστορία

Η πρεμιέρα έδωσε την εθνική μας ομάδα περισσότερα από όσα θα περίμενε και ο ίδιος ο τεχνικός ο Γιάννης Γκούμας, με το 2-0 επί της Ουκρανίας να ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την πρόκριση στα ημιτελικά. Οι παίκτες του Χολόφκο δεν μπόρεσαν να βρουν κενούς χώρους για να απειλήσουν και έτσι προσπάθησαν να προβληματίσουν τον γκολκίπερ της Ελλάδας με μακρινά σουτ. Τελικά οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα έδειξαν πιο έτοιμοι για την πρεμιέρα, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και με τα τέρματα των Ορφανίδη στο 20ο λεπτό και Καραχάλιου στο 76ο, επικράτησαν με το άνετο και καθαρό 2-0. Για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι έμεινε αήττητη η εθνική Ελλάδος, η οποία έχει σκοράρει και στις πέντε περιπτώσεις. Φυσικά η επικράτηση αυτή έχει φέρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο στόχο της πρόκρισης και είναι ξεκάθαρο ότι το μεγάλο σύνθημα κόντρα στην Αυστρία είναι «νίκη» για να κλειδώσει από τώρα η θέση στα ημιτελικά του θεσμού. Πολύ καλό το κλίμα στην ομάδα, δεν αναφέρονται αγωνιστικά προβλήματα.

Απουσίες: –

Αν ήταν λίγο πιο προσεκτική η Αυστρία θα μπορούσε να έχει πάρει το θετικό αποτέλεσμα από την Γαλλία, αντ’ αυτού όμως δεν άντεξε και γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα με 1-0. Οι Αυστριακοί δυσκόλεψαν κατά πολύ τις προσπάθειες των παικτών του Γκονφαλόν, όμως η Γαλλία πήρε το προβάδισμα από το 34ο λεπτό με το τέρμα που πέτυχε ο μέσος Μπλεν. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Στάτντλερ πάλεψε για να φτάσει στην ισοφάριση, έχασε μερικές καλές ευκαιρίες, όμως το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 77ο λεπτό με την αποβολή του αμυντικού Γκλουχάκοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ηταν η δεύτερη ήττα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια για την ομάδα της Αυστρίας, η οποία έχει δεχθεί τουλάχιστον ένα τέρμα στα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς. Δεν… αγχώνεται ο τεχνικός Στάντλερ, τόνισε ότι η ομάδα του έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι μπορεί να κάνει μεγάλες επιστροφές και αυτό περιμένει και σε αυτή την περίπτωση από την ομάδα του. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν υπολογίζεται ο καλός και βασικός αμυντικός Γκλουχάκοβιτς, όμως στη σημερινή αναμέτρηση γυρίζει ο Λούκας Τερς.

Απουσίες: Γκλουχάκοβιτς (Α)

Εκτίμηση: Πλέον η εθνική μας ομάδα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει τη θέση της στην 4άδα, αρκεί να επιδείξει την ίδια σοβαρότητα που έδειξε και στην πρεμιέρα κόντρα στην – σαφώς δυσκολότερη – Ουκρανία. Έχει αξία ο άσος σε αυτές τις υψηλές αποδόσεις στις οποίες προσφέρεται.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19: Ουκρανία – Γαλλία

Αναμέτρηση για την δεύτερη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 ανάμεσα στην Ουκρανία και την Γαλλία. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19:00 στο γήπεδο «AEL Arena» (16.118).

Προϊστορία (10ετίας ανεξαρτήτου έδρας): Δεν υπάρχει πρόσφατη προϊστορία

Κάτι ο φόβος, κάτι το άγχος της πρεμιέρας και η Ουκρανία δεν μπόρεσε να κάνει καλή εμφάνιση με αντίπαλο την Εθνική Ελλάδος, από την οποία έχασε πιο εύκολα από το αναμενόμενο με 2-0. Οι παίκτες του Χολόφκο δεν μπόρεσαν να βρουν κενούς χώρους για να απειλήσουν και έτσι προσπάθησαν να προβληματίσουν τον γκολκίπερ της Ελλάδας με μακρινά σουτ. Τελικά οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα έδειξαν πιο έτοιμοι για την πρεμιέρα, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και με τα τέρματα των Ορφανίδη στο 20ο λεπτό και Καραχάλιου στο 76ο, επικράτησαν με το άνετο και καθαρό 2-0. Ο τεχνικός Χολόφκο με δηλώσεις του τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία, άλλωστε το τουρνουά μόλις ξεκίνησε και μία ήττα δεν σημαίνει κάτι. Ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του θα κυνηγήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για την πρόκριση, όμως θα πρέπει απαραίτητα να επιβληθούν κόντρα στη Γαλλία και θεωρεί ότι είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Η ήττα από την Ελλάδα ήταν η πρώτη μετά από δέκα αναμετρήσεις και μόλις η δεύτερη φορά στα 11 πιο πρόσφατα ματς που δεν βρήκε δίχτυα.

Απουσίες: –

Κάθε άλλο παρά εύκολα ήρθε το νικηφόρο αποτέλεσμα για την εθνική ομάδα της Γαλλίας στην πρεμιέρα, καθώς σε ένα πολύ ισορροπημένο ματς επικράτησε με 1-0 και πλέον βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια στον όμιλο. Οι Αυστριακοί δυσκόλεψαν κατά πολύ τις προσπάθειες των παικτών του Γκονφαλόν, όμως η Γαλλία πήρε το προβάδισμα από το 34ο λεπτό με το τέρμα που πέτυχε ο μέσος Μπλεν. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Στάτντλερ πάλεψε για να φτάσει στην ισοφάριση, έχασε μερικές καλές ευκαιρίες, όμως το αποτελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 77ο λεπτό με την αποβολή του αμυντικού Γκλουχάκοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μόνο νίκες έχει στα πέντε τελευταία παιχνίδια της η ομάδα του Γκονφαλόν, έχοντας δεχθεί μόλις ένα τέρμα σε αυτό το διάστημα. Φυσικά και η ψυχολογία είναι σε πολύ καλά επίπεδα για την ομάδα της Γαλλίας, με δηλώσεις του όμως ο Γκονφαλόν ξεκαθάρισε ότι περιμένει από την ομάδα του ακόμα περισσότερη βελτίωση στο επόμενο παιχνίδι, κρατώντας από το τελευταίο μόνο το νικηφόρο αποτέλεσμα. Δίχως προβλήματα οι Γάλλοι.

Απουσίες: –

Εκτίμηση: Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ουκρανοί θα ανοιχτούν έχοντας στο μυαλό και στο στόχαστρό τους μόνο τη νίκη. Αυτό βέβαια θα δημιουργήσει χώρους και για την Γαλλία, η οποία έχει αρκετά γρήγορους παίκτες και μπορεί στην κόντρα να δημιουργήσει προβλήματα. Δεν είναι απίθανο το να σκοράρουν αμφότερες.

Exit mobile version