Πάμε Στοίχημα: Δύο under 2.5 στα προκριματικά

Τα προκριματικά του Euro κλέβουν απόψε την παράσταση και με αυτά θα ασχοληθούμε και εμείς.

Πάμε να δούμε τι κρατάμε.

Ουαλία – Βέλγιο

Πολύ καλή είναι η παρουσία της Ουαλίας μέχρι τώρα στα προκριματικά του EURO 2016, με την ομάδα του Κόουλμαν να είναι αήττητη (3Ν-2Ι-0Η) και να μοιράζεται την πρωτιά με την σημερινή της αντίπαλο. Στην αγωνιστική του Μαρτίου πέρασε με το εμφατικό 0-3 από το Ισραήλ, δείχνοντας ότι είναι ικανή να καταλάβει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου. Βασίζεται στην άμυνα, έχει καταφέρει να κρατήσει το «μηδέν» στο εντός με την Βοσνία, στο πολύ δύσκολο εκτός με το Βέλγιο, αλλά και στο πιο πρόσφατο με το Ισραήλ. Το παράδοξο είναι ότι δεν συνέβη το ίδιο κόντρα στην αδύναμη Ανδόρα, αλλά και την Κύπρο. Με θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι, θα βρεθεί κοντά για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1958 σε πρόκριση σε μεγάλο τουρνουά, ενώ την ευνοεί το γεγονός ότι στα εναπομείναντα παιχνίδια έχει δύο -θεωρητικά- εύκολα εντός έδρας, με Κύπρο και Ανδόρα. Αν και η χρονιά του Γκάρεθ Μπέιλ με την Ρεάλ ήταν μέτρια έως κακή, με την εθνική δείχνει άλλο πρόσωπο, καθώς έχει 4 τέρματα σε 5 παιχνίδια. Ο Κρις Κόουλμαν αποφάσισε να μην δώσει η ομάδα του κάποιο φιλικό προετοιμασίας, ενώ δεν κάλεσε στην αποστολή τους τραυματίες αμυντικούς Ντέιβις και Κόλινς. Αντίθετα, επέστρεψε σε αυτήν ο μέσος της Λέστερ, Κινγκ, που εξέτισε ποινή δύο αγωνιστικών.

Η 23αδα της Ουαλίας:

Τερματοφύλακες: Χενεσέι, Φον Γουίλιαμς, Γουόρντ

Αμυντικοί: Γουίλιαμς, Ν. Τέιλορ, Γκάντερ, Χένλεϊ, Ρίτσαρτς, Τσέστερ, Μάθιους, Ντάμετ

Μέσοι: Λόρενς, Βον, Λέντλεϊ, Άλεν, Ράμσεϊ, Μπέιλ, ΜακΝτόναλντ, Κινγκ

Επιθετικοί: Ρόμπσον-Κανού, Κότεριλ, Τσερτς, Βόουκς

Σε ένα σπουδαίο επίτευγμα έφτασε το Βέλγιο, το οποίο ανέβηκε 2ο στην κατάταξη της FIFA, θέση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων». Στον όμιλο είναι αήττητο, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες και ισοβαθμεί με την Ουαλία στην 1η θέση. Στα ματς του Μαρτιού έκανε το 2/2, αφού πέτυχε ευρεία νίκη με 5-0 επί της Κύπρου, ενώ έφυγε και με το διπλό από το Ισραήλ. Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς απέδειξε την πληρότητα στο ρόστερ της και την προηγούμενη Κυριακή, επικρατώντας 3-4 της Γαλλίας σε φιλικό παιχνίδι, όπου μάλιστα στο 50′ ήταν μπροστά με 0-3. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Φελαϊνί που σκόραρε δις, με το Βέλγιο να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό στο πρώτο μέρος. Αξιοπρόσεκτη είναι η αμυντική του συμπεριφορά, καθώς μαζί με τις Αγγλία και Ρουμανία, διαθέτει την καλύτερη άμυνα των προκριματικών (1 γκολ παθητικό). Ο Βίλμοτς ανακοίνωσε με tweet του ότι ένας ξαφνικός τραυματισμός στην προπόνηση έθεσε εκτός τον Φελαϊνί, απουσία ιδιαίτερα σημαντική, αφού ο μέσος της Γιουνάιτεντ διένυε περίοδο σπουδαίας φόρμας με 8 τέρματα στις τελευταίες 13 αναμετρήσεις του γενικά. Επιπλέον ο Βίλμοτς, που είναι στο στόχαστρο της Σάλκε, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κομπανί, αλλά και τον τραυματία Ντεφούρ.

Η 23αδα του Βελγίου:

Τερματοφύλακες: Κουρτουά, Μινολέτ, Ζιλέ

Αμυντικοί: Αλντερβέιρελντ, Λόμπαερτς, Φερτόγκεν, Ντεσάχτ, Βαν Ντε Μπόρε, Ντεναγιέρ

Μέσοι: Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Αζάρ, Μέρτενς, Ναϊγκολάν, Τσαντλί, Ντεμπελέ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ, Μιραλάς

Επιθετικοί: Μπέντεκε, Οριτζί, Λουκάκου, Καράσκο

Εκτίμηση: Αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους του ομίλου, με το Βέλγιο να δίνεται ως φαβορί ειδικά μετά την σούπερ εμφάνισή του κόντρα στην Γαλλία. Αμυντικά αναμένεται να προσεγγίσει το παιχνίδι ο Κόουλμαν, που θα έχει ως στόχο να μην ηττηθεί. Το under 2.5 έχει τον πρώτο λόγο, με την απόδοση να κρίνεται δίκαιη. Για δελτία με λάθη, αποτελεί επιλογή και η ισοπαλία.

Ισλανδία – Τσεχία

Ολοένα και πιο κοντά στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση η Ισλανδία, η οποία κάνει συνεχώς βήματα προόδου. Με τέσσερις νίκες στις πέντε πρώτες αγωνιστικές (4-0-1) είναι δίκαια στην δεύτερη θέση του ομίλου, έναν κάτω από την πρωτοπόρο Τσεχία και πέντε πάνω από την τρίτη Ολλανδία. Τελευταίο της αγωνιστικό δείγμα, το εκτός έδρας ισόπαλο 1-1 στην Εσθονία στα τέλη του Μάρτη, όμως μπροστά της έχει το πολύ σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο την Τσεχία, όπου μπορεί να κάνει το επόμενο και το πλέον καθοριστικό βήμα. Το τεχνικό δίδυμο Λάγκερμπακ και Χάλγκριμσον δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό σημαντικό πρόβλημα, με όλα τα «αστέρια» να είναι κανονικά διαθέσιμα. Ξεχωρίζουν ο μέσος Σίγκουρντσον της Σουόνσι και ο επιθετικός Φινμπόγκασον της Σοσιεδάδ.

Η 23αδα της Ισλανδίας:

Τερματοφύλακες: Χάλντορσον, Γκουνλέιφσον, Κρίστινσον

Αμυντικοί: Σαέβερσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Ότεσεν, Μπιάρνασον, Γιόνασον, Γιόνσον

Μέσοι: Γκούντγιονσεν, Γκούναρσον, Χάλφρεντσον, Μπιάρνασον, Γκίσλασον, Γκούντμουντσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Σιγκούριονσον

Επιθετικοί: Σίγκθορσον, Φινμπόγκασον, Μπόντβαρσον, Κιάρτανσον

Η Τσεχία οδηγεί σταθερά την κούρσα του ομίλου, έχοντας μόλις μία απώλεια μέχρι στιγμής και μάλιστα την γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής με την Λετονία εντός έδρας (1-1). Μετρά τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στον όμιλο και αν παρουσιαστεί εξίσου σοβαρή και στα ματς που απομένουν θα δώσει λογικά κανονικά το παρών στα γήπεδα της Γαλλίας σε περίπου έναν χρόνο. Από τα πλέον καθοριστικά παιχνίδια είναι βέβαια αυτό στο Ρέικιαβικ με την Ισλανδία, ενώ στην τελευταία της φιλική αναμέτρηση, ηττήθηκε με 1-0 από την Σλοβακία στις 31/3. Ιδιαίτερες εκπλήξεις δεν είχε στις κλήσεις του ο τεχνικός Βρμπα, που στηρίζει πολλά στο σύνολο και όχι σε ονόματα, ενώ στην ομάδα βρίσκεται ο Νέτσιντ, που έχει περάσει και από τον ΠΑΟΚ. Εκτός έμεινε ο φορ Βίντρα, που προέρχεται από καλή σεζόν στην Γουότφορντ.

Η 23αδα της Τσεχίας:

Τερματοφύλακες: Τσεχ, Βάτσλικ, Γκρίγκαρ, Χρούσκα

Αμυντικοί: Μ. Κάντλετς, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Σελασιέ, Σούτσι, Προχάτσκα, Καντεράμπεκ

Μέσοι: Ροσίτσκι, Πλασίλ, Ντάριντα, Κόλαρ, Πιλάρ, Ντόκαλ, Κρέιτσι, Βάχα, Κόπικ, Κόβαρικ

Επιθετικοί: Νέτσιντ, Β. Κάντλετς, Σκόντα

Εκτίμηση: Μεγάλο ματς στο Ρέικιαβικ και αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες και ίσως στο ένα γκολ. Κρατάμε το under 2.5.

Διαβάστε στο Foxbet την αξιολόγηση του Vistabet με αναλυτικές πληροφορίες, πλήρη βαθμολογία και όλες τις τελευταίες προσφορές.

Exit mobile version