Στοίχημα: Το παίρνει από… ημίχρονο η Μπάγερν

Μεγάλα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ απόψε, μεγάλες ευκαιρίες για κέρδη…

Και μετά το Τσάμπιονς Λιγκ του… μπάσκετ χθες, περνάμε σε αυτό του ποδοσφαίρου, που έχει 2 μεγάλες αναμετρήσεις απόψε. Στο παιχνίδι “φωτιά” της Μπάγερν με την Πόρτο θα πάμε, με την πρόκριση να παραμένει ανοιχτή και τους “δράκους” να έχουν μια μοναδική ευκαιρία να “πετάξουν” εκτός τους Γερμανούς. Πάμε να δούμε αναλυτικά.

Μπάγερν Μονάχου – Πόρτο

Α΄ Παιχνίδι: Πόρτο – Μπάγερν Μονάχου 3-1

Διαιτητής:Μάρτιν Άτκινσον (ΑΓΓ) Βοηθοί: Μουλάρκι (ΑΓΓ) Τσάιλντ (ΑΓΓ) Ίνγκλαντ (ΑΓΓ)

* Δύο φορές έχουν ξανασυναντηθεί οι δύο ομάδες, η πρώτη τη σεζόν 90/91 όπου αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 με την Μπάγερν να παίρνει τελικά την πρόκριση στην Πορτογαλία και η δεύτερη τη σεζόν 99/00 όπου αναδείχθηκαν και πάλι ισόπαλες με 1-1 με την Μπάγερν να παίρνει την πρόκριση στην παράταση.

Έπεσε θύμα έκπληξης στο πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία όπου ηττήθηκε με 3-1 και πλέον η υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά είναι ανοιχτή. Την επηρέασαν πολύ οι πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε και αιφνιδιάστηκε από την αντίπαλό της καθώς βρέθηκε πολύ νωρίς, μόλις στο 10′ με δύο γκολ στην πλάτη. Προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε με τον Τιάγκο Αλκάνταρα στο 31′, ένα γκολ που μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό στην υπόθεση πρόκριση. Μέτρια σε γενικές γραμμές και στο δεύτερο μέρος, με πολλά μεσοαμυντικά λάθη που της στοίχισαν και το τρίτο γκολ από τον Μαρτίνεζ στο 64′. Για το πρωτάθλημα το Σάββατο και παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε και πάλι, δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει με 0-2 εκτός έδρας την Χοφενχάιμ. Το μυαλό όλων είναι πλέον στον «τελικό» με την Πόρτο κάτι που το δείχνουν ξεκάθαρα και οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών. «Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς για μας, πρέπει να πιάσουμε καλή απόδοση για να πάρουμε την πρόκριση» τόνισε ο Νόιερ, με τον Γκουαρδιόλα να προσθέτει «Είναι τελικός, θα είναι δύσκολα αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίχτες μου». Στα αγωνιστικά πολλά τα προβλήματα για τον Καταλανό τεχνικό για ακόμα ένα παιχνίδι, καθώς εκτός θα παραμείνουν οι Ρόμπεν, Ριμπερί, Μπενάτια και Μαρτίνεθ. Αμφίβολος δίνεται ο Σβαϊνστάιγκερ που έχει πιθανότητες επιστροφής. Εκτός μένει και ο Αλάμπα.

Απουσίες: Ριμπερί (Μ, 6/3) Ρόμπεν (Ε, 7/2) Μπενάτια (Α, 5/0) Μαρτίνεθ (Μ, 0/0) Αλάμπα (Α, 6/0) Σβαϊνστάιγκερ(?) (Μ, 4/0)

Πέτυχε την έκπληξη των προημιτελικών και άλλαξε τα δεδομένα καθώς με πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε την Μπάγερν Μονάχου με 3-1 στην έδρα της θέτοντας πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις απουσίες της αντιπάλου, μπήκε δυνατά και άριστα στημένη από τον Λοπετέγκι, αιφνιδίασε την μεγάλη της αντίπαλο και μέχρι το 10′ ήταν μπροστά με 2-0 με τα γκολ του Κουαρέσμα (το πρώτο από πέναλτι). Δέχθηκε την μείωση στο 31′, απειλήθηκε σε δύο περιπτώσεις, αλλά στην επανάληψη εκμεταλλευόμενη τα λάθη των αντίπαλων αμυντικών πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Μαρτίνεζ στο 64′. «Ήταν μια μαγική βραδιά για εμάς, δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο επαναληπτικό και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι» σχολίασε ο Λοπετέγκι προσπαθώντας να χαμηλώσει τους τόνους. Το Σάββατο επικράτησε 1-0 εντός της Ακαδέμικα και έμεινε στο κυνήγι της Μπενφίκα την οποία αντιμετωπίζει την ερχόμενη Κυριακή σε ένα παιχνίδι που πιθανόν θα κρίνει και τον πρωταθλητή. Στα αγωνιστικά, θα απουσιάσουν οι δύο μπακ Ντανίλο και Σάντρο που είναι τιμωρημένοι, ενώ ο πολύτιμος εξτρέμ Τέγιο που δεν αγωνίστηκε το Σάββατο δίνεται αμφίβολος έχοντας πάντως πιθανότητες να αγωνιστεί. Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα για τον Λοπετέγκι.

Απουσίες: Ντανίλο (Α, 10/1) Σάντρο (Α, 11/0) Τέγιο(?) (Ε, 8/2)

Εκτίμηση: Πολύ δυνατή στην έδρα της η Μπάγερν θα προσπαθήσει να σκοράρει νωρίς καθώς χρειάζεται δύο γκολ για να περάσει στα ημιτελικά. Αμυντικά θα παίξει η Πόρτο προσπαθώντας να σκοράρει στις αντεπιθέσεις. Ο άσος από ημίχρονο στο 1.75 παίζεται.

Μη χάσετε κάθε Σάββατο στο Foxbet τα κερδοφόρα συστήματα του Φαντομά με επιλογές από το κουπόνι του Πάμε Στοίχημα.

Exit mobile version