Διπλό στη Γαλλία με κίνητρο για νέο ταμείο…

Πολύ “ευγενικά” μας φέρθηκε το μπασκετ 2 μέρες τώρα, 2/2 ταμεία και επιστρέψουμε με κέρδη στην ποδοσφαιρική δραστηριότητα.

Καλό Σαββατοκύριακό από την ομάδα του Foxbet. Πάμε να δούμε τι έχουμε για απόψε.

Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Α’ Γύρος: Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σεβίλλη 1-0

Προϊστορία (10ετίας με γηπεδούχο τη Σεβίλλη): 7Ν-2Ι-1Η

* Ένα μόνο διπλό έχει πανηγυρίσει στην έδρα της Σεβίλλης τα τελευταία 21 χρόνια η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Στις υπόλοιπες 16 επισκέψεις της εκεί κατέγραψε 7 ισοπαλίες και 9 ήττες. Συνολική παράδοση στη Σεβίλλη: 41-19-10 σε επίπεδοπρωταθλήματος.

Η Σεβίλλη έπιασε… πελάτισσα τη Βιγιαρεάλ, την οποία νίκησε 3 φορές τον Μάρτιο σε διάστημα 10 ημερών σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ. Στα πλαίσια της λίγκας, πριν από τη διακοπή πέρασε από το «Μαδριγάλ» (0-2), σε ένα ματς που δεν ήταν πολύ καλύτερη, αλλά ήταν σαφώς πιο αποτελεσματική. Τα γκολ της πέτυχαν ο Κόκε στο 49′ και ο φορμαρισμένος Βιτόλο στο 65′. Έτσι συνεχίζει να ελπίζει για την τετράδα. Την προηγούμενη Πέμπτη έχασε 1-0 από τη Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό του Κόπα Γιουροαμερικάνα, θεσμό στον οποίο αναμετρήθηκαν οι ομάδες που κατέκτησαν πέρσι τις δεύτερες τη τάξει διασυλλογικές διοργανώσεις στις συνομοσπονδίες τους. Βέβαια έχει το άλλοθι πως παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες και κατ’ ουσία χρησιμοποιήθηκαν «ρεζέρβες». Τώρα έχει μπροστά της έναν αγωνιστικό «Γολγοθά» με διπλές υποχρεώσεις κάθε εβδομάδα για τον επόμενο μήνα. Εντυπωσιακό στοιχείο πως δεν έχει χάσει εντός έδρας στη λίγκα εδώ και 14 μήνες (16-6-0), ενώ δεν έχει δεχθεί γκολ στα 6 από τα 7 πιο πρόσφατα ματς εκεί. Στα εξωαγωνιστικά, οι διοικούντες της δεν δείχνουν να ανησυχούν από το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μίλαν για τον προπονητή Ουνάι Έμερι και τονίζουν πως σύντομα θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Εξέτισε και επιστρέφει στην ενδεκάδα ο πολύτιμος χαφ Κριτσόβιακ. Τραυματίστηκε εκ νέου ο πρώτος γκολκίπερ Μπέτο, εκτός και ο τρίτος τη τάξει πορτιέρε Μπαρμπόσα. Έτσι, κλήθηκε εκτάκτως ο 21χρονος Σόρια για να συμπληρώσει τον Σέρχιο Ρίκο. Νοκ άουτ επίσης οι Εμπιά (βασικός χαφ), Κριστόφορο (αναπληρωματικός χαφ), για τεχνικούς λόγους «κόπηκαν» οι Κολοτζιέτζακ (χρήσιμος αμυντικός), Αρίμπας (εφεδρικός στόπερ), Ιάγκο Άσπας (παγκίτης επιθετικός). Αντιθέτως, συμπεριλήφθηκε στα πλάνα του Έμερι ο αναπληρωματικός εξτρέμ Ντεουλοφέου και οι χρήσιμοι Τρεμουλινάς (αμυντικός), Ιμπόρα (μέσος), που ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις τους.

Απουσίες: Μπέτο (Τ, 18/0), Μπαρμπόσα (Τ, 2/0), Αρίμπας (Α, 7/0), Κολοτζιέτζακ (Α, 11/1), Εμπιά (Μ, 17/4), Κριστόφορο (Μ, 0/0), Ιάγκο Άσπας (Ε, 12/2).

Από την άλλη, η Αθλέτικ Μπιλμπάο για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια πετυχαίνει 5 συνεχόμενες νίκες στη λίγκα πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό ντεμαράζ το προηγούμενο διάστημα που συνδυάστηκε με εξαιρετικές εμφανίσεις. Στην 28η αγωνιστική επικράτησε πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 2-1 της Αλμερία εντός: ξεκίνησε… φορτσάτη τον αγώνα, προηγήθηκε 2-0 (9′, 26′) και θα μπορούσε να πετύχει άλλα τόσα γκολ βάσει ευκαιριών. Εντούτοις, από το… πουθενά έγινε το 2-1 (47′), που της «έκοψε» κάπως τα πόδια. Πλέον ελπίζει βάσιμα στην κατάληψη της 7ης θέσης καθώς έχει μαζέψει τη διαφορά από τη Μάλαγα. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η προσεχής εβδομάδα, στην οποία θα κληθεί να δώσει τρία δυνατά τεστ, με Σεβίλλη (εκτός), Βαλένθια (εντός) και Εσπανιόλ (εκτός). Εκτός έδρας παρέμεινε αήττητη στα 4 τελευταία (3-1-0), ενώ από τις 10 προηγούμενες εξόδους της έχει χάσει μόνο σε δύο (5-3-2). Επανέρχεται από τιμωρία ο σημαντικός στόπερ/αμυντικός χαφ Σαν Χοσέ, στην αποστολή ο αναντικατάστατος επιθετικός Αντούριθ, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Εκτός πλάνων του Βαλβέρδε ο χρήσιμος εξτρέμ Σουσαέτα, εκτός λίστας και οι αναπληρωματικοί Ιάγκο (τερματοφύλακας), Ορτενέτσε (αμυντικός), Μπουστίνθα (μπακ), Ακέτσε (χαφ), Κίκε Σόλα (εξτρέμ), Τοκέρο (φορ), Βιγκέιρα (φορ).

Απουσίες: Ιάγο (Τ, 0/0), Μπουστίνθα (Α, 1/0), Ορτενέτσε (Α, 2/0), Ακέτσε (Μ, 3/0), Κίκε Σόλα (Μ, 3/0), Σουσαέτα (Μ, 24/0), Βιγκέιρα (Ε, 13/1), Τοκέρο (Ε, 4/0).

Εκτίμηση: Με μια πρώτη ματιά, η απόδοση του διπλού προκαλεί, είναι η αλήθεια. Κι αυτό διότι η Αθλέτικ Μπιλμπάο πριν από τη διακοπή «πετούσε», πραγματοποιώντας εξαιρετικές –σε όλα τα επίπεδα- εμφανίσεις. Μόνο που τώρα επισκέπτεται ένα πραγματικό «οχυρό» και μια ομάδα που δεν συγχωρεί την παραμικρή αδράνεια και κρίνεται ως μία από τις πλέον αποτελεσματικές της λίγκας. Ως εκ τούτου, μάλλον είναι προτιμότερη η αποχή από τα σημεία. Ενδιαφέρουσα εναλλακτική το goal/goal, λαμβάνοντας υπόψιν τις επιθετικές αρετές και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αμφότερες.

Γκινγκάμπ – Λυών

Ά Γύρος: Λυών – Γκινγκάμπ 3-1

Προϊστορία (10ετίας με γηπεδούχο τη Γκινγκάμπ): 0Ν-0Ι-1Η

Παρά τη καλή απόδοση που έπιασε στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι της κόντρα στη Μπαστιά, η ομάδα της Γκινγκάμπ δεν κατάφερε να κερδίσει μένοντας στο 0-0 με την αντίπαλό της. Οι ευκαιρίες που δημιούργησε ήταν πολύ καλές με τους Μαρβό και Μποβέ να χάνουν τις τελικές προσπάθειες που δημιουργήθηκαν στο παιχνίδι. Η ισοπαλία αυτή απομάκρυνε κι άλλο την ομάδα από την επικίνδυνη ζώνη έχοντας πλέον 7 βαθμούς διαφορά από αυτήν. Εντός έδρας η ομάδα μετρά 7 νίκες και 8 ήττες, με 4 over και 11 under. Στα αγωνιστικά νέα εξέτισε και επιστρέφει ο πρώτος σε ασίστ παίκτης της, ο μέσος Πιέντ (23/2), ενώ αμφίβολοι είναι οι αμυντικοί Γιάκομπσεν (19/1) και Σορμπόν (27/0)

Απουσίες: Ανγκουά (Α, 18/0)

Την ήττα που την έριξε από τη κορυφή του πρωταθλήματος γνώρισε η ομάδα της Λυών παίζοντας στην έδρα της με τη Νις. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Φουρνιέ πίσω στο σκορ παρά το ότι οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας. Στο δεύτερο μέρος και παρότι οι αντίπαλοι βρέθηκαν νωρίς με παίκτη λιγότερο (αποβολή και πέναλτι που εκτέλεσε επιτυχώς ο Γκοναλόν), τελικά δεν κατάφερε να έχει εύστοχα τελειώματα στις αρκετές φάσεις που δημιούργησε κάτι που εξηγείτε ίσως και από την απουσία του κορυφαίου επιθετικού Λακαζέτ (ήταν τιμωρημένος). Πλέον η ομάδα απέχει 1 βαθμό από τη πρωτοπόρο Παρί. Εκτός έδρας έχει 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες, με 8 over και 7 under. Στα αγωνιστικά πολύ σημαντικές είναι οι επιστροφές των βασικών Λακαζέτ (Ε, 26/23), Ουμιτί (Α, 27/1) και Μπεντιμό (Α, 19/0) οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους.

Απουσίες: Γκοναλόν (Μ, 29/1), Γκουρκίφ (Μ, 16/3), Ζαλέ (Α, 29/0), Μπίσεβατς (Α, 13/0)

Εκτίμηση: Κρίσιμο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους αφού μόνο με νίκη θα μπορέσουν να διατηρήσουν επαφή με τη κορυφή. Επιπλέον ιδιαίτερη σημασία αποκτά το παιχνίδι αφού στη συγκεκριμένη αγωνιστική υπάρχει και το ντέρμπι μεταξύ Μαρσέιγ και Παρί. Με τις επιστροφές που έχει η Λυών αλλά και τη κρισιμότητα του παιχνιδιού, το διπλό αποκτά νόημα στα μάτια μας.

Στο Foxbet θα βρείτε καθημερινά, prognostika NBA, ποδοσφαίρου, τένις και ευρωπαϊκού μπάσκετ, από τους καλύτερους tipster της ομάδας με αρκετά μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Exit mobile version