Ασιατικά διπλά στις Κάτω Χώρες

Πλούσιο και το σημερινό κουπόνι, με τελικό Κόπα Άφρικα, αλλά και πολλά παιχνίδια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Πάμε να δούμε τι κρατάμε.

Γκόου Αχέντ Ιγκλς – Άγιαξ

Α΄ Γύρος: Άγιαξ – Γκόου Αχέντ Ιγκλς 3-1

Προϊστορία (10ετίας με γηπεδούχο την Γκόου Αχέντ Ιγκλς): 0Ν–0Ι–1Η

Κρίσιμο ματς για την συνέχεια της σεζόν είχε η Γκόου Αχέντ Ιγκλς, όμως αυτή την φορά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, μένοντας στο ισόπαλο 0-0. Ήταν καλύτερη στο παιχνίδι και είχε περισσότερες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, αλλά αυτό που μετράει στο τέλος είναι ότι δεν έκανε όπως θα ήθελε την δουλειά της. «Θέλαμε κάτι παραπάνω αλλά δεν τα καταφέραμε» παραδέχθηκε ο προπονητής Μπόι. Αυτή την στιγμή, οι «αετοί» είναι μια θέση πάνω από την ζώνη των πλέι άουτ και τους περιμένει μια δύσκολη αποστολή σήμερα απέναντι στον πρωταθλητή Άγιαξ. Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του εξτρέμ Ντε Σα, που είναι αμφίβολος, ενώ παραμένουν εκτός ο μπακ Αμεφόρ και ο μέσος Φαν Όιεν λόγω τραυματισμού.

Απουσίες: Αμεφόρ (Α, 6/1), Φαν Όϊεν (Μ, 8/0), Ντε Σα (Μ, 8/1)

Υπάρχουν και χειρότερα για τον Άγιαξ, ο οποίος γνώρισε την δεύτερη διαδοχική του ήττα, αυτή την φορά μπροστά στο κοινό του από την Αλκμάαρ με 1-0. Αποβολή από τον Μοϊσάντερ στο 62′ και εν συνεχεία δεν γλίτωσε το γκολ της ήττας στο 76′. Τρεις αγώνες χωρίς τρίποντο, έφεραν την ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ 12 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν και ο τίτλος δείχνει να χάνεται μετά από τέσσερα χρόνια, όπου το κατακτά συνεχώς. Μάλιστα στο διάστημα αυτό δεν σκόραρε και είχε μεγάλο πρόβλημα στην δημιουργία ευκαιριών. Πανέτοιμο το νέο μεταγραφικό απόκτημα Σίνγκραβεν από την Χέρενφεν έναντι εφτά εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τραυματίες είναι ο στόπερ Φέλτμαν, ο μέσος Σερέρο και ο φορ Σίγκθορσον.

Απουσίες: Φέλτμαν (Α, 15/3), Σερέρο (Μ, 18/1), Σίγκθορσον (Ε, 15/5)

Εκτίμηση: Καιρός να σοβαρευτεί πλέον ο Άγιαξ, καθώς πρόκειται για την πρωταθλήτρια Ολλανδίας, που δεν κερδίζει εδώ και τρία σερί ματς. Προβάδισμα στο διπλό, παίζεται και με -1 ασιατικό χάντικαπ για μεγαλύτερες αποδόσεις.

Σερκλ Μπρυζ – Άντερλεχτ

Α΄ Γύρος: Άντερλεχτ – Σερκλ Μπρυζ 3-2

Προϊστορία (10ετίας με γηπεδούχο Σερκλ Μπρυζ): 2Ν-1Ι-6Η

Την δεύτερη ήττα της μέσα σε διάστημα δέκα ημερών από την συμπολίτισσα Κλαμπ Μπρυζ γνώρισε η Σερκλ. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες μεσοβδόμαδα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με την »μεγάλη» ομάδα της πόλης να επικρατεί πολύ εύκολα με 5-1. Στο πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική, ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από την Βέστερλο. Η ομάδα του Βίνταρσον παραμένει έστω και με ένα βαθμό έξω από την ζώνη του υποβιβασμού και όπως όλα δείχνουν θα παλέψει μέχρι τέλος για την αποφυγή του. Την Τετάρτη θα αγωνιστεί εκ νέου με την Κλαμπ Μπρυζ στον επαναληπτικό ημιτελικό σε ένα παιχνίδι που προφανώς και έχει τυπικό χαρακτήρα. Ο πρώτος σκόρερ Καμπανανγκά (Ε, 21/7) επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα, όμως δεν μπήκε στην αποστολή. Γνωστές εδώ και καιρό οι απουσίες των τραυματιών Βιλς (Α, 16/0) και Εντιαγέ (Μ, 11/0), ενώ για τρίτο σερί παιχνίδι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ο μέσος Σμόλντερς (8/0).

Απουσίες: Καμπανανγκά (Ε, 21/7), Σμόλντερς (Μ, 8/1), Βιλς (Α, 16/0), Εντιαγέ (Μ, 11/0)

Επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι είναι το αφεντικό.. στις αναμετρήσεις με την Γάνδη, καθώς επικράτησε μεσοβδόμαδα 0-2 για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Έτσι η Άντερλεχτ πήρε πολύ μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό όπου την περιμένει η Κλαμπ Μπρυζ. Στραβοπάτησε στο πρωτάθλημα καθώς δεν κατάφερε να διασπάσει την πολύ καλά στημένη αμυντική γραμμή της Ζούλτε Βάρεγκεμ και έμεινε στο στείρο 0-0. Είδε έτσι την πρωτοπόρο Κλαμπ Μπρυζ να ξεφεύγει με 7 βαθμούς. Ο τεχνικός Χάσι επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Άντερλεχτ για ένα ακόμα χρόνο, με τον ίδιο να δηλώνει »Είμαι πολύ χαρούμενος με την εξέλιξη αυτή. Η επέκταση σημαίνει ότι η διοίκηση είναι ευχαριστημένη από την δουλειά που γίνεται, γεγονός που μας δυναμώνει για την συνέχεια». Την Πέμπτη υποδέχεται την Γάνδη στον επαναληπτικό του 0-2 της προηγούμενης εβδομάδας. Παραμένει στο Κόπα Άφρικα ο πλάγιος μεσοεπιθετικός Ατσεαμπόνγκ (20/2), ενώ δυσάρεστα είναι τα νέα για τον πολύ χρήσιμο μέσο Πράετ (19/5) που θα απουσιάσει τελικά για ακόμα δύο εβδομάδες. Δεν υπολογίζεται ο τραυματίας εδώ και καιρό στράικερ Σουάρεζ (13/4), ενώ τραυματίας είναι και ο επιθετικός Σιλά που ήρθε τον Γενάρη από την Ζούλτε Βάρεγκεμ. Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και είναι πιθανό να ντεμπουτάρει ο αμυντικός Ρολάντο.

Απουσίες: Πράετ (Μ, 19/5), Σουάρεζ (Ε, 13/4), Μπεμπά (Α, 1/0), Ατσεαμπόνκ (Ε, 20/2), Καγιάβα (Μ, 5/0), Μπαστιέν (Μ, 1/0)

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολη αποστολή για την γηπεδούχο Σερκλ Μπρυζ που θα αντιμετωπίσει την ενισχυμένη μεταγραφικά Άντερλεχτ. Οι »μωβ» έχουν μείνει αρκετά πίσω βαθμολογικά και η νίκη αποτελεί μονόδρομος. Πολύ χαμηλή ωστόσο η απόδοση στο απλό διπλό, γι’ αυτό θα επιλέξουμε το -1 ασιατικό διπλό (1.87).

Και μην ξεχνάτε ό,τι, στο Foxbet θα βρείτε καθημερινές αναλύσεις και προγνωστικά για το stoixhma από 21 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Exit mobile version