Καλές επιλογές στο Κόπα Αφρικα

Οι αγώνες κυπέλλου στην Ευρώπη συνεχίζονται και σήμερα. 3 παιχνίδια και στο κύπελλο Ελλάδος, ενώ ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα σε Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα.

Θα φύγουμε από την Ευρώπη και θα πάρουμε το σημερινό μας σημείο στο Κόπα Άφρικα. Πάμε να δούμε αναλυτικά.

Γουϊνέα – Μάλι

Προϊστορία: 2N-1I-3H

Δεύτερη ισοπαλία σε ισάριθμα παιχνίδια απέσπασε η θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου Γουϊνέα κόντρα στο πιο έμπειρο Καμερούν. Σε ένα πρώτο ημίχρονο που έμοιαζε να τα έχει χαμένα και να βρίσκεται πίσω στο σκορ από το 13ο λεπτό, της ήταν αρκετό ένα σύντομο ξέσπασμα για να ισοφαρίσει και να παραμείνει στο κυνήγι της πρόκρισης. Στο διάστημα αυτό έκανε αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Καμερούν και με τον φορμαρισμένο επιθετικό Τραορέ (29/7) έκανε το 1-1 στο 42′. Στην επανάληψη κατάφερε να αντέξει την επιθετικότητα των αντιπάλων και με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Γιαταρά έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Όλα ανοιχτά για την ομάδα της Γουϊνέας που παίζει χωρίς άγχος καθώς σύμφωνα με τον προπονητής της αρχικός στόχος ήταν η πρόκριση στην τελική φάση. Ακόμα και με ισοπαλία κόντρα στο Μάλι μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση αναλόγως με την εξέλιξη του άλλου αγώνα του ομίλου. Αμφίβολος ο κεντρικός αμυντικός Φλορεντίν Πογκμπά που έγινε αναγκαστική αλλαγή λίγο πριν το ημίχρονο.

Απουσίες: Πογκμπά (?)(Α, 7/0)

Δεύτερο συνεχόμενο ισόπαλο αποτέλεσμα και για το Μάλι κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού (ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου). Ο επιθετικός της Γουλβς Μπακαρί Σακό (8/3) έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό πετυχαίνοντας το ωραιότερο γκολ ως τώρα στη διοργάνωση. Από εκεί και πέρα όμως το Μάλι περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο καθώς άρχισε ο επιθετικός μονόλογος του Τουρέ και της παρέας του. Οι ελέφαντες όμως βρήκαν απέναντι τους σε εκπληκτική μέρα τον τερματοφύλακα Ντιακιτέ που έλεγε όχι σε κάθε τους προσπάθεια. Ο τραυματισμός όμως του Ντιακιτέ που αντικαταστάθηκε στο 72ο λεπτό φαίνεται πως στοίχισε καθώς 3 λεπτά πριν τη λήξη ο νεοεισελθόντας Μπερτέ (2η μόλις συμμετοχή με το εθνόσημο) νικήθηκε από τον Γκραντέλ της Ακτής και έτσι γράφτηκε το 1-1. Ο αγώνας με τη Γουϊνέα προσφέρεται για να βρεθεί το Μάλι για 3η συνεχόμενη φορά στους 8 της διοργάνωσης. Έχει την ικανότητα να φύγει με νίκη από τον αγώνα, σε περίπτωση όμως ισοπαλίας θα περιμένει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα και πολύ πιθανόν να χρειαστεί κομπιουτεράκι για υπολογισμό της διαφοράς τερμάτων. Αμφίβολος ο βασικός τερματοφύλακας Ντιακιτέ.
Απουσίες: Ντιακιτέ (?)(Τ, 40/0)

Εκτίμηση: Δύσκολος αγώνας για πρόβλεψη νικητή καθώς και οι δύο ομάδες στάθηκαν στο ύψος τους απέναντι στα φαβορί του ομίλου Καμερούν και Ακτή Ελεφαντοστού. Θα επιλέξουμε το Χ στο ημίχρονο σε απόδοση 1,93 και το 2-3 γκολ σε απόδοση 2,00.

Το νέο Tipster League του Foxbet έρχεται! Πάρε μέρος διεκδίκησε έπαθλα συνολικής αξίας 300€ και απέδειξε ότι δικαιούσαι μία θέση στην ομάδα των tipster μας!

Exit mobile version