Σεισμός Σαντορίνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί της Σαντορίνης, μετά από απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.
Στόχος της απόφαση, η άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από τις 1/2/2025 έως και τις 3 Μαρτίου 2025.
Αναλυτικά η απόφαση:
«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την 1η.02.2025 και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 3 Μαρτίου 2025. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».
Στη Σαντορίνη ο Μητσοτάκης
Στη Σαντορίνη θα βρεθεί αύριο το πρωί, κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια. Αναμένεται να βρεθεί στα Φηρά και να συνομιλήσει με τους ανθρώπους του κρατικού μηχανισμού που έχουν αποσταλλεί εκεί, αλλά και με τους εναπομείναντες κατοίκους.
![](/wp-content/uploads/2023/02/googlenews.png)