Το ψήσιμο του ψωμιού είναι εύκολο!
Αν έχετε στο σπίτι ΑΛΕΥΡΙ, ΑΥΓΟ, ΑΛΑΤΙ και ανθρακούχο νερό, είστε έτοιμοι να το φτιάξετε.
Συνταγή μαγειρικής και υλικά
- Κοσκινίζουμε 650 γραμμάρια αλεύρι σε ένα σουρωτήρι.
- Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
- Προσθέτουμε 7 γρ μαγιά ξερή.
- Ρίχνουμε 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε βαθουλώματα στο αλεύρι.
- Προοσθέτουμε 500 ml ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε.
- Προσθέστε άλλα 150 γρ αλεύρι.
- Απλώστε στο τραπέζι που θα ζυμώσετε φυτικό λάδι.
- Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία.
- Βάζετε στο μπολ που θα τοποθετήσετε τη ζύμη σας φυτικό λάδι.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά.
- Αλείφουμε τα ταψιά ψησίματος με φυτικό λάδι.
- Οταν η ζύμη σας φουσκώσει τη ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη.
- Τυλίξτε τα σε μια μπάλα.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά.
- Ρίχνετε στο τραπέζι με φυτικό λάδι.
- Ανοίγουμε τη ζύμη όπως φαίνεται στο βίντεο.
- Τυλίξτε σε ένα σωλήνα.
- Στερεώστε τις άκρες.
- Τοποθετούμε σε ταψί.
- Λιπάνετε το τραπέζι με φυτικό λάδι.
- Φτιάχνουμε το δεύτερο ψωμί μας.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά.
- Απλώστε στην επιφάνεια νερό.
- Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40-45 λεπτά.