Το ψήσιμο του ψωμιού είναι εύκολο!
Αν έχετε στο σπίτι ΑΛΕΥΡΙ, ΑΥΓΟ, ΑΛΑΤΙ και ανθρακούχο νερό, είστε έτοιμοι να το φτιάξετε.
Συνταγή μαγειρικής και υλικά
- Κοσκινίζουμε 650 γραμμάρια αλεύρι σε ένα σουρωτήρι.
- Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
- Προσθέτουμε 7 γρ μαγιά ξερή.
- Ρίχνουμε 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε βαθουλώματα στο αλεύρι.
- Προοσθέτουμε 500 ml ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε.
- Προσθέστε άλλα 150 γρ αλεύρι.
- Απλώστε στο τραπέζι που θα ζυμώσετε φυτικό λάδι.
- Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία.
- Βάζετε στο μπολ που θα τοποθετήσετε τη ζύμη σας φυτικό λάδι.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά.
- Αλείφουμε τα ταψιά ψησίματος με φυτικό λάδι.
- Οταν η ζύμη σας φουσκώσει τη ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη.
- Τυλίξτε τα σε μια μπάλα.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά.
- Ρίχνετε στο τραπέζι με φυτικό λάδι.
- Ανοίγουμε τη ζύμη όπως φαίνεται στο βίντεο.
- Τυλίξτε σε ένα σωλήνα.
- Στερεώστε τις άκρες.
- Τοποθετούμε σε ταψί.
- Λιπάνετε το τραπέζι με φυτικό λάδι.
- Φτιάχνουμε το δεύτερο ψωμί μας.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά.
- Απλώστε στην επιφάνεια νερό.
- Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40-45 λεπτά.
Ακολουθήστε το dokari.gr στο Google News!
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube
Κάνε λήψη της εφαρμογής του Dokari.gr στο App Store
Κάνε λήψη της εφαρμογής του Dokari.gr στο Google Play