Μεγάλες διακυμάνσεις παρουσιάζουν -ανάλογα με το σημείο πώλησης- οι τιμές των τροφίμων, που παραδοσιακά καταναλώνονται στο σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τιμοληψιών του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) στην αγορά.
Ενδεικτικό του μεγάλου ανοίγματος της “ψαλίδας” στις τιμές είναι το γεγονός ότι τα καλαμάρια πωλούνται από εννέα έως 20 ευρώ το κιλό, ενώ οι μεγάλες γαρίδες αλλού διατίθενται προς 16 ευρώ κι αλλού προς 36.
Η τιμή του χαλβά κυμαίνεται από περίπου 5,50 μέχρι και 10,60 ευρώ, ενώ αντίστοιχα μεγάλες αποκλίσεις υπάρχουν, ανάλογα με το σημείο πώλησης, στις ελιές, τον ταραμά και τα διάφορα είδη τουρσιού.
Διαβάστε αναλυτικά και δείτε συγκριτικούς πίνακες στο www.cnn.gr.