OPAP FINAL 8: Ντέρμπι «αιωνίων» και ΑΕΚ-Περιστέρι για δύο θέσεις στον τελικό!

Στους ημιτελικούς μπαίνουν τέσσερις. Στον τελικό χωρούν μόνο δύο. Και στους «αιώνιους» μόνο ένας.

Η τρίτη μέρα του OPAP FINAL 8 είναι αναμφίβολα η πιο ενδιαφέρουσα. Μέχρι βέβαια την επόμενη και την απονομή του τροπαίου το βράδυ της Κυριακής στα «Δύο Αοράκια». ΑΕΚ, Περιστέρι, Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός; Ποιος θα καταφέρει να πάρει αυτό το Κύπελλο στην ιστορική πρώτη διοργάνωση FINAL 8 στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Κάθε ομάδα που βρέθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης πέρασε από μια διαφορετική διαδρομή στα προημιτελικά. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από το 4ο λεπτό του αγώνα του με τον Άρη μέχρι το τέλος χωρίς να κουραστεί και εντάσσοντας πολλούς παίκτες στο rotation του. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε για 30 λεπτά, την πιθανότατα καλύτερη εμφάνισή του εντός του 2023, όμως η έλλειψη ηρεμίας στα τελευταία λεπτά δημιούργησε ένα κλειστό ματς στο τέλος το οποίο «τελείωσε» ο Πάρις Λι. Η ΑΕΚ φλέρταρε με αποκλεισμό σοκ με τον Πανιώνιο πηγαίνοντας το ματς μέχρι την παράταση. Και το Περιστέρι κέρδισε και τα 4 δεκάλεπτα κόντρα στον ΠΑΟΚ φιλοδοξώντας να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον ημιτελικό.

ΑΕΚ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΤΙΣ 15:45

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί αρκετές φορές κατά το μπασκετικό παρελθόν. Από τη δεκαετία του 1980 στη σύγχρονη εποχή, μέχρι την περσινή επική Κυπελλική νίκη της ΑΕΚ των 7 παικτών επί του Περιστερίου υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια. Η Ένωση απέφυγε τον αποκλεισμό από τον Πανιώνιο, αλλά όχι τα προβλήματα τραυματισμών με τον Ακίλ Μίτσελ, έναν εκ των κορυφαίων της παικτών να είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τον σημερινό αγώνα βάζοντας δύσκολα στον coach Καντζούρη και με πιθανή απουσία του δεύτερου ψηλού της, Μάιλς. Η ΑΕΚ κέρδισε και στους δύο φετινούς αγώνες το Περιστέρι, ωστόσο για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τον ημιτελικό. Μωραϊτης και Ντένμον ξεχώρισαν στον προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ και ο αγώνας με την ΑΕΚ αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον στα «Δύο Αοράκια».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΙΣ 19:15

10 συνεχόμενες νίκες επί του Παναθηναϊκού μετράει ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα με την πίεση στους πράσινους να είναι μεγάλη ενόψει του κρίσιμου ημιτελικού. Για τους παίκτες του Ράντονιτς, η διεκδίκηση ενός τροπαίου είναι τεράστιας σημασίας, ιδίως αν αυτή εμπεριέχει απευθείας αγώνα κόντρα με τον Ολυμπιακό. Με βάση τα προηγούμενα παιχνίδια, η κυριαρχία κάτω από τα καλάθια θα παίξει τεράστιο ρόλο, δεδομένου ότι ο Μουσταφα Φαλ είχε αποδειχθεί καθοριστικός και στον πρόσφατο αγώνα της Ευρωλίγκας. Παπαγιάννης και Γκουντάιτις φάνηκαν σε καλό επίπεδο κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, ενώ το σημερινό παιχνίδι δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Οι ποιότητα του Ολυμπιακού και κυρίως η πληρότητα σε όλες τις θέσεις είναι δεδομένη. Για τους «πράσινους» , καθοριστική θα είναι και η κατοχή της μπάλας στα σημεία που δεν αγωνίζεται ο Πάρις Λι αλλά και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση των ασίστ και της ομαδικότητας. Τζάμπολ στο Ηράκλειο στις 19:15.

Exit mobile version