ΝΑΠΟΛΙ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Αντίθετοι κόσμοι, κοινός στόχος την Παρασκευή στο «Ντιέγκο Μαραντόνα»

Δεν είναι το κλασικό «ντέρμπι». Δεν είναι δύο ομάδες που έχουν παραπλήσιους τίτλους ή αποτελούν τις δύο μεγαλύτερες δυνάμεις της χώρας.

Δεν βρίσκονται γεωγραφικά κοντά, ούτως ώστε να οξύνεται μια κόντρα από την καθημερινή αλληλεπίδραση αντίπαλων φιλάθλων. Κι όμως είναι μια από τις μεγαλύτερες κόντρες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Γιατί η βάση της είναι ποδοσφαιρική, όμως η προέκταση κοινωνική. Νάπολι και Γιουβέντους.

ΝΑΠΟΛΙ: Μια αληθινή ποδοσφαιρική επανάσταση που όρισε μια ομάδα

Τι θα ήταν το ποδόσφαιρο χωρίς «μύθους», ιστορίες, ίσως και υπερβολές ; Κάτι αναμφίβολα διαφορετικό από αυτό που έχουμε σήμερα. Η Νάπολι έμαθε να ζει με αυτή την υπερβολή, τόσο στην αθώα της έννοια, όσο και με την αρνητική της. Ωστόσο όσα χρόνια κι αν περάσουν, η ποδοσφαιρική μυσταγωγία που προσέφερε στον πλανήτη ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα την δεκαετία του 1980 με τη Νάπολι παραμένει μέχρι σήμερα μοναδική. Και η μεγάλη αντίπαλος σε αυτά τα χρόνια ήταν η Γιουβέντους. Εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και εκτός για τους τότε οπαδούς της ομάδας που συμβόλιζε τη μεγάλη δύναμη της χώρας σε αθλητικό αλλά και βιομηχανικό επίπεδο. Εκείνη, την Γιουβέντους δηλαδή, έπρεπε να εκθρονίσουν οι Ναπολιτάνοι για να αγγίξουν τη δική της «Γη της Επαγγελίας», δηλαδή την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος, της δυσκολότερης λίγκας της Ευρώπης εκείνη την εποχή.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Ομάδα θρύλος της Ευρώπης και της Ιταλίας
Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 κι έπειτα, η Γιουβέντους άρχισε να ξεφεύγει ως προς τους τίτλους με συνεχόμενες επιτυχίες, κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ και τεράστιους παίκτες ανά την Ευρώπη. Η εγχώρια γιγάντωση με τους συνεχόμενα πρωταθλήματα εκτοξεύτηκε και από τη στιγμή της εισόδου της στο νέο της γήπεδο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο επιχειρώντας να ανακτήσει τα σκήπτρα της, καθώς σε δύο συνεχόμενες περιπτώσεις ο τίτλος κατέληξε στο Μιλάνο σε Μίλαν και Ίντερ.

ΝΑΠΟΛΙ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Η μεγάλη αποψινή μάχη στο «Ντιέγκο Μαραντόνα»
Στη φετινή σεζόν, η Νάπολι εντυπωσιάζει. Εξιτάρει. Μαγεύει με το επιθετικό της ποδόσφαιρο. Συγκεντρώνει τα βλέμματα «φίλων» και «εχθρών», προεξάρχοντος του ταλαντούχου Γεωργιανού Κβίτσα Κβαρατσέλια. Διαθέτει με διαφορά την καλύτερη επίθεση έχοντας σκοράρει 39 γκολ σε 17 παιχνίδια. Η Γιουβέντους προέρχεται από σερί νικών και έχει με διαφορά την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα έχοντας δεχθεί μόλις 7, όσοι και οι βαθμοί της διαφοράς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Νάπολι ή Γιουβέντους

Exit mobile version