Οι τανίνες είναι ένα σημαντικό συστατικό του κρασιού και η παρουσία τους γίνεται αισθητή τόσο στο άρωμα όσο και στη γεύση του τελικού προϊόντος.
Οι τανίνες προέρχονται από τα ίδια τα σταφύλια αλλά και από τα δρύινα βαρέλια, στα οποία συχνά παλαιώνουν τα κρασιά.
Οι επαγγελματίες του κρασιού πρέπει να είναι προσεκτικοί με την περιεκτικότητα σε τανίνες στο κρασί, καθώς η υπερβολική ή η πολύ λίγη ποσότητα μπορεί να επηρεάσει τη γεύση.
Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε στο βίντεο:
Ακολουθήστε το dokari.gr στο Google News!
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube
Κάνε λήψη της εφαρμογής του Dokari.gr στο App Store
Κάνε λήψη της εφαρμογής του Dokari.gr στο Google Play