Λιγότερη κατανάλωσης κρέατος: Βοηθά στη μείωση του ποσοστού του διαβήτη

Μια έρευνα έδειξε ότι η κοπή επεξεργασμένων κρεάτων κατά το ένα τρίτο θα μπορούσε να αποτρέψει 350.000 περιπτώσεις της νόσου.

Μια μελέτη στις ΗΠΑ έδειξε πως αν οι ενήλικες έτρωγαν πολύ λιγότερο μπέικον, ντελικατέσεν και χοτ ντογκ, θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το ποσοστό διαβήτη στη χώρα.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές λένε ότι η κοπή επεξεργασμένων κρεάτων κατά το ένα τρίτο θα μπορούσε να αποτρέψει 350.000 περιπτώσεις της νόσου σε μια περίοδο 10 ετών.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από μια εθνική έρευνα για την υγεία, εξέτασαν τον αντίκτυπο της κοπής επεξεργασμένων κρεάτων από 5%-100%.

Η μεγάλη πτώση του διαβήτη δεν ήταν το μόνο όφελος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια μείωση κατά 30% θα αποτρέψει περισσότερες από 92.000 περιπτώσεις καρδιακών παθήσεων και περίπου 53.000 περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου σε μια δεκαετία.

Η ανάλυση εξέτασε επίσης το μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας και διαπίστωσε ότι η μείωση της κατανάλωσης μόνο του ή σε συνδυασμό με το επεξεργασμένο κρέας θα παρείχε περισσότερη προστασία.

Πηγή: The Lancet Planetary Health

Exit mobile version