Πώς θα φτιάξετε λαγάνα χωρίς μίξερ για την Καθαρά Δευτέρα
Ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης προτείνει την πιο εύκολη συνταγή για λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας στο «Love it».
Υλικά για τη ζύμη:
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. αλεύρι για ζυμωτό ψωμί (αν δεν έχουμε αλεύρι για ζυμωτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συνολικά 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
- 250 ml νερό
- 10 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. αλάτι
- 30 ml ελαιόλαδο ή ταχίνι
- 6 γρ. μαγιά ξηρή
Υλικά για την επικάλυψη:
- 50 ml νερό
- 5 γρ. ζάχαρη
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά μας (το νερό πρέπει να είναι χλιαρό) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να γίνει σφιχτό ζυμάρι.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί ο όγκος του.
- Μετά από μια ώρα περίπου, αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι σε σχήμα λαγάνας και σε πάχος περίπου 1 εκατοστό.
- Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ένα ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, το καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε μισή ώρα σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί.
- Αφού περάσει η μισή ώρα και έχει φουσκώσει ελαφρώς το ζυμάρι μας του κάνουμε με τα δάχτυλα μας ακαθόριστες λακκούβες σε όλη την επιφάνεια του.
- Σε ένα ποτήρι, βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της λαγάνας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 200 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Ακολουθήστε το dokari.gr στο Google News!
Κάνε like στη σελίδα μας στο
Ακολούθησε μας στο
Ακολούθησε μας στο
Ακολούθησε μας στο
Κάνε λήψη της εφαρμογής του
Κάνε λήψη της εφαρμογής του