Μετάλλαξη Omicron: Τα νέα συμπτώματα που ανησυχούν τους επιστήμονες

Ποια είναι τα νέα συμπτώματα που οι επιστήμονες αποδίδουν στη μετάλλαξη Omicron και γιατί πρέπει οι ασθενείς που τα αντιμετωπίζουν να καλέσουν αμέσως για ιατρική βοήθεια;

Σύμφωνα με τo αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC), προέκυψε ένα μέχρι στιγμής άγνωστο σύμπτωμα το οποίο αποδίδεται στη μετάλλαξη Omicron και προβληματίζει τους ειδικούς.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες προειδοποιούν τους πολίτες πως ουσιαστικάπρόκειται για ένα έκτακτο, αλλά εξαιρετικά σοβαρό προειδοποιητικό σημάδι που δείχνει ότι ο ασθενής χρήζει ιατρικής βοήθειας.

Σύμφωνα με το CDC ασθενείς που νιώθουν σαν να βιώνουν μια κατάσταση αποπροσανατολισμού, θα πρέπει να ζητούν αμέσως τη βοήθεια γιατρού. Ακόμα, όποιοι αντιμετωπίζει δυσκολία στην αναπνοή, επίμονο πόνο ή πίεση στο στήθος, έχουν υπνηλία ή είναι χλωμοί και το δέρμα, τα χείλη και τα νύχια τους γίνονται «μπλε», θα πρέπει να δουν τον γιατρό τους.

Αυτό, όμως, που περισσότερο ανησυχού τους ειδικούς του CDC είναι το αίσθημα της σύγχυσης και της απώλειας του προσανατολισμού.

Exit mobile version