Ξεκινούν τα μελτέμια στη χώρα μας και ο Θοδωρής Κολυδάς με ανάλυσή του εξηγεί το «Κιράζ μελτέμ», όπως το βάφτιζαν οι Τούρκοι, οι οποίοι ασχολούνταν με την επίδραση του ανέμου στη γεωργική παραγωγή.
Αναλυτικά όσα έγραψε ο διευθυντής της ΕΜΥ:
«Οι Τούρκοι ως λαός ασχολήθηκαν περισσότερο με την επίδραση του ανέμου στη γεωργική παραγωγή και γι’ αυτό τον λόγο το μελτέμι πήρε ονομασίες σχετικές με την παραγωγή φρούτων , όπως αρχικά το «κιράζ μελτέμ» (κερασιού) , αργότερα το «καβούν μελτέμ» (πεπονιού) και τέλος το «ουζούμ μελτέμ» (σταφυλιού) στα τέλη Αυγούστου, όταν αρχίζει να ετοιμάζεται η παραγωγή του σταφυλιού.
Στο βίντεο διακρίνεται η ευεργετική επίδραση του μελτεμιού στη χώρα μας , ενάντια στις “επιθέσεις” των θερμών μαζών τόσο από τις ακτές της Αφρικής , όσο και από τα βάθη της Ανατολίας (κιράζ μελτέμ)».
Ακολουθήστε το dokari.gr στο Google News!🌬️ ΤΟ “ΚΙΡΑΖ ΜΕΛΤΕΜ” ΣΕ ΔΡΑΣΗ
✅Οι Τούρκοι ως λαός ασχολήθηκαν περισσότερο με την επίδραση του ανέμου στη γεωργική παραγωγή και γι’ αυτό τον λόγο το μελτέμι πήρε ονομασίες σχετικές με την παραγωγή φρούτων , όπως αρχικά το «κιράζ μελτέμ» (κερασιού) , αργότερα το «καβούν μελτέμ»… pic.twitter.com/eXAGvShnvj— Theodoros Kolydas (@KolydasT) June 17, 2024