Καιρός: Διαδοχικές κακοκαιρίες από την Κυριακή

Καιρός: Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα προκαλούν από την Κυριακή και έως τις 20 Δεκεμβρίου κακοκαιρία στη χώρα μας, όχι όμως έντονα χειμωνιάτικου τύπου.

Σύμφωνα με το GFS ο καιρός αναμένεται να διατηρηθεί σχετικά «μαλακός» για την εποχή και η τάση για ψυχρή εισβολή σοβαρής μορφής στη χώρα μας μετατοπίζεται πλέον για το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

Το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο εξακολουθεί να βλέπει την επικράτηση πολύ ψυχρών αερίων μαζών στη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη, οι οποίες ωστόσο δεν κατορθώνουν έως τις 20 Δεκέμβρη, να μπουν για τα καλά στη χώρα μας.

Κάτι τέτοιο διαφαίνεται από τις 21 Δεκεμβρίου, αλλά είναι τόσο μακριά που μόνο ως στατιστικές πιθανότητες μπορεί να θεωρηθούν, αφού δεδομένο είναι ότι θα γυρίσει η κυκλοφορία στην ανώτερη ατμόσφαιρα και με την άνοδο του αζορικού, θα ευνοηθεί η κάθοδος των ψυχρών αερίων μαζών, άρα και ο ερχομός του χειμώνα και στη χώρα μας.

Ως προς τα φαινόμενα στις διαδοχικές κακοκαιρίες, κατά κύριο λόγο θα αφορούν σε βροχές και καταιγίδες και τα χιόνια, όπως θα δείτε και στον χάρτη χιονοκάλυψης της χώρας μας στο τέλος του βίντεο, θα είναι περιορισμένης έντασης και στα πολύ ορεινά της βόρειας, κυρίως Ελλάδας.

Είναι ορατός, μάλιστα, ο κίνδυνος τα χιονοδρομικά μας να μπουν στην εορταστική περίοδο χωρίς ποσότητες φυσικού χιονιού, ικανές για να λειτουργήσουν κανονικά.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube κάνοντας ένα Subscribe.

Exit mobile version