Καιρός: Ο χειμώνας αργεί… Στο θερμό μέτωπο η Ελλάδα έως αρχές Οκτωβρίου… (vid)

Καιρός: Δεν δείχνει διάθεση να… κατηφορίσει και προς τη χώρα μας ο χειμώνας που ήδη κάνει δειλά – δειλά την εμφάνισή του στη βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα του αμερικανικού καιρικού μοντέλου GFS, η ζέστη που θα επικρατήσει στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα, εκτοξεύοντας τον υδράργυρο και στους 37-38 βαθμούς Κελσίου, ναι μεν θα υποχωρήσει ελαφρώς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μιλάμε για κάτι το αξιοσημείωτο.

Οπως θα δείτε στο βίντεο, έως και τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη που φτάνει η μακροπρόθεσμη πρόγνωση του GFS, η Ελλάδα βρίσκεται στο θερμό μέτωπο με τις θερμές αέριες μάζες από την Αφρική να δείχνουν εμμονή διατήρησης πάνω απ’ τη χώρα μας. Την ίδια ώρα η κεντρική και βόρεια Ευρώπη δέχεται ψυχρές αέριες μάζες, οι οποίες μάλιστε θα είναι ικανές μέσα στην επόμενη εβδομάδα να προκαλέσουν και τις πρώτες σοβαρές χιονοπτώσεις στις Αλπεις.

Σε ό,τι αφορά στα φαινόμενα, βροχοπτώσεις σοβαρές τουλάχιστον δεν αναμένονται στη χώρα μας έως και τις αρχές του Οκτώβρη, αφού τα βαρομετρικά χαμηλά που μπαίνουν στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, λόγω της επικράτησης θερμού μετώπου πάνω από την Ελλάδα, διατηρούν πορεία προς την κεντρική Ευρώπη.

Exit mobile version