Καιρός: Προσοχή! Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καύσωνα στην κεντρική Ευρώπη (photo)

Η δυτική και η κεντρική Ευρώπη ετοιμάζονται να δεχτούν τα επόμενα 24ωρα ένα ακόμη ισχυρό κύμα καύσωνα, για τα δεδομένα των περιοχών και ο Σάκης Αρναούτογλου εξέδωσε σχετική προειδοποίηση.

Αναλυτικά όσα γράφει στην προειδοποίησή του ο Σάκης Αρναούτογλου:

Προσοχή στο κύμα καύσωνα που αναμένεται στη δυτικη Ευρώπη αυτή την εβδομάδα και θα κορυφωθεί την Πέμπτη αλλά κατά τόπους θα διατηρηθεί και στην κεντρική Ευρώπη περίπου μέχρι και το Σάββατο!

Ηδη στη νοτιοδυτικη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στο Μπορντό και τη Τουλούζη η νύχτα που πέρασε αποτελεί την πιο θερμή νύχτα όλων των εποχών για την περιοχή καθώς ο υδράργυρος τις νυχτερινές ώρες δεν έπεσε κάτω απο τους 24,8 και 24,6 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα! Οπως σας είχα ενημερώσει απο τις αρχές τις προηγούμενης εβδομάδας, αυτό το κύμα καύσωνα κινείται βόρεια και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν όλη την δυτική και κεντρική Ευρώπη οπου προβλέπεται και πάλι ρεκόρ ζέστης σε αρκετές περιοχές. Σύμφωνα με το Γαλλικό προγνωστικό μοντέλο υψηλης ανάλυσης ARPEGE, τα 40+ θα είναι πολλά την ερχόμενη Πέμπτη s στη Γαλλία, ενώ στο Παρίσι τα θερμόμετρα θα πρέπει να δείξουν 41-42 βαθμούς Κελσιόυ, μια πρόγνωση που πριν απο χρόνια θα φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Δείτε στην γκάλερι τον χάρτη με τις θερμοκρασίες που θα επικρατούν την Πέμπτη στην Γαλλία:

Exit mobile version