Καιρός: Πλήρως αναλυτική η πρόγνωση που εξέδωσε για την Τρίτη ο έμπειρος προγνώστης καιρού, Θεοφάνης Χατζηγρίβας, προειδοποιώντας για την εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων.
Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας καταγράφει όλες τις περιοχές της χώρας που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης και χαλαζοπτώσεων, αλλά και ηλεκτρικών εκκενώσεων, ενώ και την Τρίτη θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Αναλυτικά όσα τονίζει στην πρόγνωση και την προειδοποίησή του ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας:
Απο νωρίς ξημερώματα , σε τμήματα των Κυκλάδων, τοπικά νησιωτικων νότιο ανατολικού Αιγαίου, βόρειο ανατολικά τμήματα Αττικής, Εύβοια, Σποράδες, Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία και Νομος Λαρίσης ) , και σταδιακά σε Πιερία, Πέλλα και Ημαθία, ίσως τοπικά και τα δυτικότερα τμήματα της Θεσσαλονίκης, νεφωσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τοπικά θα έχουν ένταση και διάρκεια κυρίως στα ανατολικά παράκτια, Σποράδες, Εύβοια, και παράκτια Πιερίας. Στις Κυκλάδες και νότιο ανατολικο Αιγαίο ο καιρός θα καταστεί άστατος σχετικά γρήγορα με ανοίγματα ενδιάμεσα. Απο τις μεσημεριανές ώρες τς φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση, για να ενταθουν εκ νέου τη νύχτα σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά) . κίνδυνος χαλαζοπτωσεων με ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Στην Ηπειρο ,Ιόνιο, Δυτική Στερεά, Πελοπονησσο , Κρήτη και νωρίς το πρωί σε ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης και Έβρου, Άστατος με τοπικές βροχές, μπορες η καταιγίδες, και με μικρά ή μεγάλα ανοίγματα ηλιοφάνειας. (Κυρίως δυτικά) .
Τις θερμές ώρες πιθανώς θα εκδηλωθούν στην βόρεια πελοπονησσο τοπικά έντονες καταιγίδες. (θερμική αστάθεια) , με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτωσης .
Τις θερμές κυριως ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου.
Πολυ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλα υψομετρα της βόρειας Θεσσαλίας, Πέλλας ,Ημαθίας, Πιερίας και λιγότερο δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι στο βόρειο Ιόνιο νότιο ανατολικοί, και στο νότιο, νότιο δυτικοί με ένταση στα ανοιχτά.
Στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο, από διάφορες διευθύνσεις, και τοπικά στο νότιο ανατολικο ,νότιο ανατολικών σε κάθε περίπτωση με ιδιαίτερη ένταση.
Στο βόρειο Αιγαίο, βορείων και κυρίως βόρειο ανατολικών. (σύγκλιση ανέμων..)
Η θερμοκρασία με αισθητές διάφορες, καθώς στα δυτικά και τοπικά στην δυτική Πελοπονησσο ,θα ανέβει σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα εξ αιτίας ανοιγμάτων, ενώ στα υπόλοιπα θα πέσει τοπικά αισθητά κυριως σε περιοχές όπου θα εκδηλωθούν ισχυρά φαινόμενα.
