Καιρός 13-4: Μάχη πάνω από την Ελλάδα… Θερμές και ψυχρές αέριες μάζες (vid)
Ζεστή η Μεγάλη Εβδομάδα, πέφτει η θερμοκρασία μετά το Πάσχα;

Καιρός 13-4: Μάχη πάνω από τον ελλαδικό χώρο, θα δώσουν τις επόμενες ημέρες, οι θερμές μάζες που έρχονται από την Αφρική, με τις ψυχρότερες που εξακολουθούν να επιβιώνουν στη βόρεια Ευρώπη.
Η Μεγάλη Εβδομάδα θα χαρακτηριστεί από άνοδο της θερμοκρασίας έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, στα επίπεδα των 25-27 βαθμών Κελσίου, ενώ η συνέχεια θα έχει μια μικρή αποκλιμάκωση, καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες κατεβαίνουν προς τα Βαλκάνια και δείχνουν… διάθεση να εκτοπίσουν τις θερμές από τη χώρα μας.
Η εβδομάδα μετά το Πάσχα έχει καιρικό ενδιαφέρον και από πλευράς μάχης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ θερμών και ψυχρών αερίων μαζών για την επικράτησή τους, με τις θερμές -αργά ή γρήγορα- να εγκαθίστανται για τα καλά στη χώρα μας.
Δείτε καρέ καρέ την κίνηση των αερίων μαζών όπως αποτυπώθηκε στο βραδινό τρέξιμο του Σαββάτου για λογαριασμό του GFS.
Ακολούθησε το dokari.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις