Πόσο πιθανό είναι ένα Lockdown την Πρωτοχρονιά; Θα είναι ανοιχτά τα μπουζούκια;

Διαφορετικές θα είναι από πέρυσι οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς φαίνεται πως και μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη δεν προκρίνεται η λύση του Lockdown για περιορισμό των κρουσμάτων.

Τέλος στα σενάρια για lockdown μέσα στα Χριστούγεννα, φαίνεται ότι βάζει η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star, τόσο η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων που είναι πιο επίφοβοι για σοβαρή νόσηση όσο και η διανομή των δύο δωρεάν self test ενόψει των γιορτών, «οδηγούν» σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς lockdown, με την οικονομία και την κοινωνία ανοικτές.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι η κυβέρνηση περιμένει την επιβεβαίωση στις προβλέψεις του μοντέλου του Σωτήρη Τσιόδρα και των λοιμωξιολόγων για σταθεροποίηση και κάμψη των σκληρών επιδημιολογικών δεικτών της πανδημίας από το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και μετά.

Εφόσον συνεχιστεί αυτή η εικόνα, οι γιορτές θα γίνουν με ανοικτά τα νυκτερινά κέντρα, πάντα όμως μόνο για εμβολιασμένους. Επιπλέον, δεν θα υπάρχει περιορισμός στα ρεβεγιόν στα σπίτια. Ωστόσο, θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, ώστε ο κόσμος να έχει ελεγχθεί πριν πάει σε κάποια κοινωνική επίσκεψη.

Exit mobile version