Αλλαγή ώρας 2020: Ξέρετε πότε αλλάζει η ώρα; Αυτή είναι η απάντηση…

Αλλαγή ώρας 2020: Για μια ακόμη χρονιά θα πραγματοποιηθεί κανονικά η αλλαγή ώρας από τη θερινή στη χειμερινή. Πότε, όμως, θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω; 

Κατά… παράδοση αυτό συμβαίνει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και φυσικά αυτό θα συμβεί και φέτος.

Ετσι, τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου θα πρέπει να γυρίσουμε μια ώρα πίσω τους δείκτες των ρολογιών μας στις 4 τα ξημερώματα, όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει τα ρολόγια να δείξουν 3.

Μένει να διαπιστωθεί αν αυτή η αλλαγή ώρας θα είναι και η τελευταία, ή θα πραγματοποιηθεί και η θερινή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όλα είναι ακόμα ανοικτά, καθώς η αλλαγή της ώρας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021, οι οποίες επιθυμούν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Με ψήφους 410 έναντι 192 η Ευρωβουλή τάχθηκε υπέρ του τερματισμού της πρακτικής της αλλαγής ώρας.

Τον Φεβρουάριο του 2018 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ψήφισμά του, να προβεί σε «διεξοδική αξιολόγηση της ισχύουσας οδηγίας σχετικά με τις ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα και να υποβάλει πρόταση για την αναθεώρησή της».

Η Κομισιόν διοργάνωσε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι του 2018, στην οποία συμμετείχαν 4,6 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες, εκ των οποίων το 84% τάχθηκε υπέρ της διακοπής των εξαμηνιαίων αλλαγών, ενώ το 16% εναντίον.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για διακοπή των εποχικών αλλαγών του χρόνου εντός του 2019, αλλά το Κοινοβούλιο μετέθεσε την απόφαση των κρατών-μελών για δύο χρόνια.

Το μέτρο της αλλαγής της ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Απομένει, λοιπόν, να διαπιστωθεί ποια ώρα θα είναι αυτή που θα επιλέξει να διατηρήσει μόνιμα η Ελλάδα με τις πολλές πιθανότητες να τάσσονται υπέρ της θερινής…

Συνεχής ενημέρωση – Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Big Brother: Οι φωτογραφίες που θα ήθελε να σβήσει η Σοφία Δανέζη (pics)

Καιρός: Ισχυρά φαινόμενα Δευτέρα και Τρίτη, διαδοχικά βαρομετρικά στον ορίζοντα

Το σπίτι «χρονοκάψουλα» – Το περιεχόμενό του είναι από τη δεκαετία του ’70 (vid)

Exit mobile version