Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ανδρικός φόβος για την ερωτική επαφή! (photos)

Μια απο τις κορυφαίες ανησυχίες του άνδρα

Ο φόβος για την «κακή στιγμή», με απλά λόγια για την αδυναμία απόδοσης στο σεξ ίσως αποτελεί την κορυφαία ανδρική ανησυχία.

Οι σεξουαλικές επιδόσεις αγχώνουν τους άνδρες όσο και αν δεν το παραδέχονται και επιλέγουν να αποσιωπούν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζουν.

Το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης αποτελεί τον μεγαλύτερο ανδρικό φόβο σύμφωνα με τους ειδικούς.

Κάθε άνδρας θα έρθει αντιμέτωπος κάποια στιγμή της ζωής του με την αδυναμία να πετύχει ικανοποιητική στύση ή με την απώλειά της πριν την ολοκλήρωση της επαφής.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη στυτική λειτουργία όπως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και η προσπάθεια του ζευγαριού να κάνει παιδί γεγονός που οδηγεί σε «υποχρεωτικές» επαφές.

Δεν αποκλείεται πάλι ο άνδρας μπορεί να περνάει μια δύσκολη και στρεσογόνο περίοδο.

Το άγχος, ο φόβος και η απόγνωση για την αδυναμία στύσης μπορούν να προκαλέσουν αναστάτωση στον άνδρα και να οδηγήσουν σε καινούργιο επεισόδιο στυτικής δυσλειτουργίας εμπλέκοντας τον άνδρα σε έναν φαύλο κύκλο.

Η συμβουλή ενός ειδικού θα φανεί χρήσιμη για την αντιμετώπιση του προβλήματος προτού αυτό καταρρακώσει την αυτοπεποίθησή του και δυναμιτίσει τη σχέση του ζευγαριού.

Από την άλλη μεριά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να υποκρύπτονται συστηματικά παθολογικά αίτια όπως η αρτηριακή υπέρταση, ο διαβήτης, το μεταβολικό σύνδρομο, η υψηλή χοληστερόλη, αλλά και ουρολογικά αίτια.

Δείτε τη gallery:

Exit mobile version