Φάλαινα παγιδεύτηκε σε αλιευτικά δίχτυα – Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή της (video)

«Μάχη» για να καταφέρουν να την ελευθερώσουν έδωσαν οι δύτες.

Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα που έρχονται από το βίντεο που δείχνει την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ομάδα δυτών προκειμένου να καταφέρουν να σώσουν μία φάλαινα φυσητήρα, η οποία είχε παγιδευτεί σε παράνομα αλιευτικά δίχτυα και δεν μπορούσε να συνεχίσει την πορεία της.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, η φάλαινα έχει αρκετό δίχτυ τυλιγμένο στο σώμα της, με αποτέλεσμα οι κινήσεις της να είναι δύσκολες. Άνδρες από την ιταλική ακτογραμμή παρατήρησαν τις περίεργες κινήσεις του κήτους και έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για να την σώσουν.

Διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Με τα καλύτερα πακέτα για τη διαμονή σας.

Το βίντεο δείχνει την προσπάθεια που καταβάλει ένας δύτης για να κόψει τα δίχτυα από την φάλαινα. Πάντως, το εγχείρημά του μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, δεδομένου του μεγέθους του θηλαστικού.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από μερικές μέρες στις ακτές των Αιολίδων νήσων ή αλλιώς των νησιών του Αιόλου, τα οποία είναι σύμπλεγμα οκτώ μικρών νησιών και αρκετών βραχονησίδων στη νότια Τυρρηνική θάλασσα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών ακτογραμμών από την αρχή του έτους έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 100 χιλιόμετρα παράνομων αλιευτικών διχτυών, ενώ θεωρείται πως τουλάχιστον 300 χιλιάδες υδρόβια θηλαστικά πιάνονται κάθε χρόνο μ’ αυτήν την τακτική.

Δείτε το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανακαλύφθηκε νέο είδος «θαλάσσιας κατσαρίδας» – Η επίσημη ονομασία (video)

Καρχαρίας κατασπάραξε δελφίνι κοντά στην ακτή – Σκληρές εικόνες (video)

Του πήγε καυτό καφέ στο κρεβάτι – «Πάγωσε» από αυτό που έγινε μετά (video)

Exit mobile version