Το έχεις κάνει σίγουρα!
Το καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και τι καλύτερο από το να απολαύσεις ένα παγωτό.
Το πιο συνηθισμένο στο σπίτι, είναι να βγάζεις το παγωτό, να το αφήσεις λίγο να «λιώσει» για να μπορέσεις να το βάλεις στο πιάτο σου και έπειτα το ξαναβάζεις στο ψυγείο. Υπάρχουν και άλλοι που βάζουν αμέσως παγωτό και το αφήνουν εκτός ψυγείου για λίγο, για να βάλει κάποιος άλλος ή για να πάνε για δεύτερο… γύρο.
Αυτό είναι το τεράστιο και επικίνδυνο λάθος που κάνουν όλοι. «Το παγωτό λιώνει αρκετά γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου και το γαλακτώδες, ζαχαρούχο, υγρό διάλυμα αποτελεί το τέλειο περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια, όπως η λιστέρια», γράφει η γιατρός Amreen Bashir. Αυτό σημαίνει ότι αφήνοντας το παγωτό για ώρα εκτός κατάψυξης, «φλερτάρεις» με την πιθανότητα να ταλαιπωρηθείς για μέρες από ναυτία, εμετούς και διάρροια. Τι μπορείς να κάνεις για να τα αποφύγεις μια πιθανή τροφική δηλητηρίαση; Η Dr. Bashir υποστηρίζει ότι το καλύτερο είναι να βάζεις το παγωτό πίσω στην κατάψυξη με το που σερβιριστείς, πριν ακόμα λιώσει.