Υπάρχουν αμέτρητα οφέλη βάζοντας στη διατροφή σας τον τόνο σε κονσέρβα. Υπάρχουν όμως και πράγματα που πρέπει να ξέρετε διότι η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις.
Όσον αφορά στα διατροφικά οφέλη, ο κονσερβοποιημένος τόνος έχει πολλά, αν και είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε, καθώς η υπερβολική ποσότητα τόνου θα μπορούσε να οδηγήσει σε δηλητηρίαση. Ως επί το πλείστον, ωστόσο, η ενσωμάτωση κονσερβοποιημένου τόνου στη διατροφή σας μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη λόγω όλων των θετικών επιπτώσεων που μπορεί να έχει στο σώμα σας.
Έτσι, αν απολαμβάνετε το κλασικό λιώσιμο του τόνου σε καθημερινή βάση ή σας αρέσει να προσθέτετε τόνο στη σαλάτα σας, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε κονσέρβα τόνου.
Μάθετε τις λεπτομέρειες στην γκάλερι… Θα αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης.
Ο τόνος σε κονσέρβα κάνει ακριβώς αυτό. Σύμφωνα με το USDA, ένα κουτί τόνου με λάδι περιέχει 46,6 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ ένα κουτάκι με νερό περιέχει 31,7 γραμμάρια πρωτεΐνης. Δεδομένου του γεγονότος ότι θα πρέπει να καταναλώνετε 0,36 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους, μόνο ένα κουτάκι τόνου θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις περισσότερες, αν όχι όλες τις καθημερινές σας ανάγκες. Ενισχύει την υγεία των ματιών και του εγκεφάλου
Χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε κονσέρβες τόνου, θα ενισχύσετε τη λειτουργία του εγκεφάλου και των ματιών σας, τρώγοντας μόνο ένα σάντουιτς τόνου για μεσημεριανό γεύμα.Το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ, είναι γνωστό ότι έχει ιδιότητες βελτίωσης της μνήμης. Επιπλέον, έχει επίσης ως αποτέλεσμα τη μείωση της φλεγμονής και την εξάλειψη των συμπτωμάτων της ξηροφθαλμίας. Προσοχή… φουσκώνει!
Ενα συστατικό που βρίσκεται σε όλες τις κονσέρβες τόνου είναι το νάτριο, το οποίο σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Linus Pauling, ένα κουτάκι τόνου – ανεξάρτητα από το αν είναι γεμάτο λάδι ή νερό – περιέχει περίπου το ένα τέταρτο της ημερήσιας πρόσληψης νατρίου κατά μέσο όρο. Παρόλο που το νάτριο είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση των σωματικών υγρών, η υπερβολή θα μπορούσε να οδηγήσει σε φούσκωμα. Σε λάδι ή σε νερό;
Η διαφορά τους είναι στις θερμίδες… Ας δούμε τους αριθμούς: ο συσκευασμένος με λάδι τόνος περιέχει 56 θερμίδες ανά ουγγιά και 2 γραμμάρια λίπους, ενώ ο τόνος στο νερό περιέχει λιγότερες από τις μισές θερμίδες με 24 ανά ουγγιά και λιγότερο από 1 γραμμάριο λίπος.
