Κρατούν ζωντανή την μνήμη του Σηφάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα ετών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο δήμος Αχαρνών και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα τιμήσουν τους τρεις σπουδαίους αθλητές που πενθεί ο ελληνικός αθλητισμός στη γιορτή που θα γίνει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Δεν έχει σημασία που δεν συγκαταλέγονται στους Ολυμπιονίκες του 2004. Έχουν προσφέρει πολλά στον ελληνικό αθλητισμό, αποτελούσαν μέλη του ΣΕΟ και οφείλουν να διατηρήσουμε αιώνια τη μνήμη τους μέσα από κάθε δράση που μπορούμε να υλοποιήσουμε», ανέφερε σχετικά η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.

Ανάμεσα στα τρία ονόματα αθλητών συμπεριλαμβάνεται και εκείνο του Έλληνα Παραολυμπιονίκη, Γιώργου Σηφάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν τέσσερις μήνες σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.
Ακόμα, ο Παναγιώτης Ποικιλίδης έγραψε τη δική του ιστορία στο χώρο της πάλης με διακρίσεις σε Ολυμπιακούς αγώνες από του 1984 μέχρι το 1996.
Τέλος, η Άννα Πολλάτου ήταν χάλκινη Ολυμπιονίκης με την Εθνική ομάδα του ανσάμπλ το 2000 στο Σίδνεϊ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οδοί στο Ολυμπιακό Χωριό έχουν τα ονόματα Ελλήνων αθλητών που κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004.

Exit mobile version