Παιχνίδι στην… πλάτη του Παναθηναϊκού

Ο Νικόλας Πατέρας μπορεί να εμφανίζεται από συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου σε καθημερινή βάση, ως… έτοιμος να μπει άμεσα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.

Στην παρούσα φάση ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, επί πολυμετοχικότητας, δεν έχει καμία διάθεση εμπλοκής, γι’ αυτό και κατά διαστήματα προβαίνει και σε επίσημες δηλώσεις – διαψεύσεις των αναγραφομένων στην εφημερίδα Αθλητική Ημέρα, η οποία και καθημερινά τον εμφανίζει να ηγείται κίνησης ανατροπής του Αλαφούζου.

Κάτι τέτοιο, λοιπόν, όχι μόνο δεν υπάρχει στην παρούσα φάση, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί ούτε το καλοκαίρι, καθώς ο Νίκος Πατέρας -ακόμα και αν πάρει τότε την απόφαση επιστροφής στην πράσινη ΠΑΕ- δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία ενέργεια χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Αλαφούζου.

Βέβαιο, ωστόσο, πρέπει να θεωρείται πως το ερχόμενο καλοκαίρι θα προκύψουν εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, είτε λόγω εμπλοκής του Πατέρα, είτε λόγω ραγδαίων εξελίξεων στον αιώνιο αντίπαλο που θα ανοίξουν το δρόμο για μια ουσιαστική επένδυση στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Και φυσικά, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για όλες τις εξελίξεις θα τον έχει ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος είναι αυτός που όταν η ομάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, βγήκε μπροστά και κατόρθωσε να την επαναφέρει σε ένα δρόμο εξυγίανσης, κάνοντας βέβαια και εκείνος τραγικά λάθη, όπως άλλωστε έκαναν -ακόμα χειρότερα αρκετοί- πολλοί από τους προκατόχους του.

Βέβαιο, επίσης, είναι πως μερίδα του Τύπου επιχειρεί να συντηρεί στο προσκήνιο καθημερινά το όνομα του Πατέρα και της εμπλοκής του στην ΠΑΕ, καθαρά και μόνο για εμπορικούς λόγους, πουλώντας ελπίδα στον κόσμο του Παναθηναϊκού, που επαναλαμβάνουμε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.

Exit mobile version