Καιρός: Δεν είναι… μαγκιά να τα βάζεις με τα ακραία καιρικά φαινόμενα (video)

Δεν είναι… μαγκιά να επιχειρήσει κανείς να… δοκιμάσει την τύχη του και να ρισκάρει τη ζωή του όταν μπροστά του βλέπει μια καταιγίδα, μια φωτιά ή μια πλημμύρα…

Δεν είναι… μαγκιά να βλέπεις τη φωτιά να πλησιάζει απέναντι κι εσύ να επιχειρείς -αντί να τρέξεις να απομακρυνθείς όσο πιο γρήγορα γίνεται- να τραβάς βίντεο και να βγάζεις selfie.

Δυστυχώς, η… αμάθεια σκοτώνει και θα συνεχίσει να σκοτώνει αν δεν αποφασίσουμε ως κοινωνία και αν δεν επιβληθεί από την πολιτεία η είσοδος στα σχολεία ενός νέου μαθήματος. Ισως του πιο χρήσιμου, αυτού της πολιτικής προστασίας, διότι αν ο Ελληνας πολίτης δεν μάθει όλα όσα απαιτούνται για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (σεισμούς, πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα) και την προστασία του, τότε κανένα από όλα τα άλλα μαθήματα που θα διδαχτεί δεν θα έχει νόημα.

Πολύ απλά, διότι θα είναι νεκρός…

Δεν νοείται ψαράς να επιχειρεί να μπει στη θάλασσα με τη βάρκα του όταν υπάρχει προειδοποίηση για ακραία φαινόμενα και μπουρίνια.

Δεν νοείται οδηγός, όπως αυτός που θα δείτε στο βίντεο, να πηγαίνει «καρφωτός» στο «μάτι» της καταιγίδας και να μην κάνει αναστροφή, βλέποντας τι έρχεται!

Στάθηκε τυχερός, αυτός και οι συνεπιβάτες του και προσέφερε στο διαδίκτυο ένα εντυπωσιακό βίντεο -είναι αλήθεια- που πρέπει να αποτελέσει και αυτό, όπως χιλιάδες άλλα που έχουμε δει μέχρι σήμερα, παράδειγμα προς αποφυγή και μόνο.

Δεν μπορεί ο άνθρωπος να τα βάλει με τη μανία της φύσης. Την προκαλεί καθημερινά, οπότε οφείλει απλά να προστατεύει τον εαυτό του και φυσικά όσους βρίσκονται δίπλα του σε κίνδυνο.

Δεν μπορεί -βέβαια- και η ελληνική πολιτεία να προστατεύσει τους πολίτες της.

Μην κοροϊδευόμαστε…

Ζούμε στη χώρα της απόλυτης αυθαιρεσίας…

Στο Μάτι είχαν περιφράξει αυθαίρετα, είχαν χτίσει και είχαν αποκλείσει την ελεύθερη πρόσβαση στον αιγιαλό, στην Χαλκιδική οι μισές κατασκευές που τις πήρε ο αέρας και τις σήκωσε ήταν αυθαίρετες (το παραδέχτηκε ο Τζιτζικώστας), στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας αυτό συνέβαινε και εξακολουθεί να συμβαίνει.

Οπότε, από τη Μάνδρα στο Μάτι, από το Μάτι στη Χαλκιδική και από τη Χαλκιδική πού;

Δυστυχώς, ο επόμενος σταθμός που τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» θα προκαλέσουν μια νέα τραγωδία είναι μπροστά μας.

Και δεν θα είναι ο τελευταίος…

Exit mobile version