Μια συνταγή για καριόκες διαίτης, με ελάχιστες θερμίδες, με φυσικό γλυκαντικό stevia, για να μπορείτε να απολαύσετε άφοβα το αγαπημένο σας γλύκισμα χωρίς το φόβο των θερμίδων…
Υλικά συνταγής
Υλικά για 45 κομμάτια: *
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα [1 σοκολάτα] κομμένη σε μικρά κομματάκια
300 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
250 γρ. γλυκαντικό stevia
250 ml νερό
85 γρ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
1-2 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
450 γρ. μπισκότα Pettit beurre ολικής άλεσης ή digestive χωρίς ζάχαρη
900 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το νερό και το γλυκαντικό stevia και αφήνουμε το να σιγοβράσει για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα σε κομματάκια με τα χέρια, τα καρύδια και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να ενσωματωθούν.
- Παίρνουμε μια λαδόκολα ή αλουμινόχαρο βάζουμε το 1/3 του μείγματος και κάνουμε ένα σφιχτό «μπαστουνάκι» ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα σχηματίζοντας 3 κυλίνδρους. Τους βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν πολύ καλά.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή στο: www.sintayes.gr
Ακολουθήστε το dokari.gr στο Google News!
Κάνε like στη σελίδα μας στο
Ακολούθησε μας στο
Ακολούθησε μας στο
Ακολούθησε μας στο
Κάνε λήψη της εφαρμογής του
Κάνε λήψη της εφαρμογής του