Τέλειος και εύκολος μεζές για ουζάκι ή κρασάκι.
Υλικά:
Λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση: 1) Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και έπειτα στη φωτιά. Δοκιμάστε την και θα τρελαθείτε…
500 γρ. γαρίδες Νο1
1 κρεμμύδι (ξερό) ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
70 ml. ούζο
αλάτι-πιπέρι
1 κγ. ζάχαρη
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
Φέτα
2) Όταν ζεσταθεί ρίχνουμ το σκόρδο, τη πιπεριά και το κρεμμύδι και αφού μαράνουν ρίχνετε τις γαρίδες.
3) Όταν πάρουν χρώμα (και απο τις 2 πλευρές), σβήνουμε με το ούζο.
4) Ρίχνουμε τη ντομάτα με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο (ανάλογα τα γούστα μας).
5) Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
6) Μόλις τελειώσει ρίχνουμε τη φέτα και το μαιντανό και σερβίρουμε.