Το πεκινουά που κέρδισε τίτλο ομορφιάς, το μεγάλο ταξίδι των ελεφάντων και ο συνταξιούχος αρουραίος

Ένα ξεχωριστό πεκινουά κέρδισε τον τίτλο του πιο όμορφου σκύλου στον περίφημο διαγωνισμό της Νέας Υόρκης. 

Στην Κίνα, οι ειδικοί ακόμη προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί ένα κοπάδι 15 ελεφάντων έκανε ένα ταξίδι σχεδόν 500 χιλιομέτρων. Και στην Καμπότζη ένας αρουραίος που εντοπίζει νάρκες αφήνει βαριά κληρονομιά για τους διαδόχους του.

Αυτό το πανέμορφο πεκινουά που ακούει στο όνομα Γουασάμπι είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού καθαρόαιμων σκύλων που έγινε το Σαββατοκύριακο στο Τάριταουν της Νέας Υόρκης.

Το σκυλάκι με την απίστευτη τρίχα κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού που διοργανώνει κάθε χρόνο το Westminster Kennel Club, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Μπέρμπον. Στη διοργάνωση πήραν μέρος συνολικά 2.500 σκύλοι ενώ φέτος ο διαγωνισμός έγινε για πρώτη φορά από το 1877 εκτός της πόλης της Νέας Υόρκης, λόγω της πανδημίας.

Η μεγάλη πορεία των ελεφάντων στην Κίνα

Μια εικόνα καταπληκτική, τόσο όμορφη όσο και σπάνια. Οι παροιμιώδεις οικογενειακοί δεσμοί των ελεφάντων αποτυπώνονται στα πλάνα από drone που καταγράφουν τα παχύδερμα την ώρα που κοιμούνται.

Τρεις ενήλικοι ελέφαντες έχουν ξαπλώσει στο έδαφος και σχηματίζουν κάτι σαν προστατευτικό τρίγωνο γύρω από ένα ελεφαντάκι.

Το ταξίδι των 500 χιλιομέτρων των ελεφάντων ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου και έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στους ειδικούς που προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί θέλησαν να εγκαταλείψουν το φυσικό τους περιβάλλον.

Βγήκε στη σύνταξη ο αρουραίος που εντοπίζει νάρκες

Ο Μαγκάουα, ο ήρωας αρουραίος, βγήκε στη σύνταξη και όλοι πλέον αναζητούν τον αντικαταστάτη του. Βλέπετε ο Μαγκάουα ήταν ανιχνευτής ναρκών στην Καμπότζη και έχει σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

Στην διάρκεια της πενταετούς καριέρας του, το τρωκτικό έχει εντοπίσει 71 νάρκες και μάλιστα έχει βραβευτεί για την αποτελεσματικότητά του. Όμως, πίσω από αυτόν έρχεται μία ολόκληρη στρατιά αρουραίων που μετά την εκπαίδευσή τους θα αναλάβουν δράση για να καθαρίσουν την γη από τις νάρκες.

Exit mobile version