«Into the Wild»: Απομακρύνθηκε με ελικόπτερο το θρυλικό λεωφορείο (video)

Ειδική επιχείρηση των αρχών της Αλάσκας του λεωφορείου που προκαλούσε… προβλήματα.

Ολόκληρη επιχείρηση κατέστρωσαν οι αρχές της Αλάσκας, προκειμένου να απομακρύνουν από τα αχανή δάση ένα λεωφορείο, με μεγάλη ιστορία. Η μεταφορά του λεωφορείου έγινε με… ελικόπτερο, αλλά εξίσου εντυπωσιακή είναι ιστορία που κρύβεται πίσω από το εγκαταλελειμμένο όχημα.

Το 2007 κυκλοφόρησε η ταινία «Into the Wild», ή ελληνικά «Ταξίδι στην άγρια φύση» και έκανε μεγάλη επιτυχία. Αφορούσε τη ζωή του 24χρονου Κρις ΜακΚάντλες, ο οποίος το καλοκαίρι του 1992 αποφάσισε να ζήσει ερημικά, αλλά πέθανε από την πείνα μετά από 114 ημέρες στην ερημιά. Η ιστορία του έγινε βιβλίο από τον Τζον Κρακάουερ το 1994 και στη συνέχεια ταινία, σε σκηνοθεσία του Σον Πεν.

Το λεωφορείο αποτέλεσε τουριστική ατραξιόν για πολλούς, αλλά στην προσπάθειά τους οι τουρίστες να φτάσουν σε αυτό κινδύνευαν σημαντικά. Το εγκαταλελειμμένο όχημα βρισκόταν σε ένα απομακρυσμένο σημείο στην κεντρική Αλάσκα, στο εθνικό πάρκο Ντενάλι, περίπου 50 χλμ. μακριά από την κοντινότερη πόλη.

Κλείστε τη διαμονή σας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές με τα πιο οικονομικά πακέτα.

Για να το επισκεφθούν οι τουρίστες, έπρεπε να διασχίσουν το ποτάμι Τεκλανίκα, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό, το 2019 και το 2010. Από το 2009 έως το 2017 η πολιτεία έχει κάνει 15 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που σχετίζονται με το λεωφορείο, γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να το απομακρύνουν.

Για την επιχείρηση επιστρατεύτηκε ένα ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σερίφης είδε γυναίκα να τρέχει με μωρό στα χέρια – Συγκινητικό αυτό που έκανε (photos+video)

Η ψευδαίσθηση που θα σε «τρελάνει» – Μήπως είσαι πολύ πονηρός; (photo)

Τρομακτικός υδροστρόβιλος κοντά σε παραλία… (video)

Exit mobile version