ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτός είναι ο κωδικός που δεν πρέπει να έχετε στο εισιτήριό σας (photos)

Υπάρχει ένας κωδικός που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία σ’ όποιον τον έχει.

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει κάποιους κωδικούς που φέρουν οι κάρτες επιβίβασης, όταν ταξιδεύετε με το αεροπλάνο. Κάποιες φορές μπορεί να έχετε προσπαθήσει να καταλάβετε τι σημαίνουν, κάποιες άλλες όχι.

Όμως, υπάρχει ένας κωδικός που δεν πρέπει να έχετε στην κάρτα σας, καθώς υπάρχει μεγάλη περίπτωση να ταλαιπωρηθείτε σε μεγάλο βαθμό. Αυτός ο κωδικός είναι ο «SSSS», ο οποίος σημαίνει «Secondary Security Screening Selection» και στα ελληνικά πρόκειται για τον δευτερογενή έλεγχο που πραγματοποιείται από τη Διοίκηση Ασφαλείας Μεταφορών.

Σε περίπτωση που έχετε αυτόν τον κωδικό, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως έχετε τα… μάτια της ασφάλειας του αεροδρομίου πάνω σας και είναι πιθανός ένας λεπτομερής έλεγχος, ο οποίος μπορεί να διαρκέσει για αρκετή ώρα.

Ο συγκεκριμένος κωδικός τυπώνεται στην κάρτα των ανθρώπων που βρίσκονται στην λίστα του FBI για την τρομοκρατία, σε περίπτωση που το ταξίδι σας είναι σε χώρα «υψηλού κινδύνου», αλλά και αν έχετε κλείσει ταξίδι χωρίς επιστροφή. Βέβαια, δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και… τυχαία, ειδικά αν κλείσετε το εισιτήριο την τελευταία στιγμή ή λόγω του τρόπου πληρωμής, με κάρτα ή με μετρητά.

Ακολουθήστε το Dokari στο κανάλι μας στο YouTube

Exit mobile version