Αν καμιά φορά δεν τα πάτε τόσο καλά στο μαγείρεμα και για τον άλφα – βήτα λόγο σας κολλήσει το φαγητό στην κατσαρόλα, μην ανησυχείτε. Θα τα καταφέρετε και χωρίς αυτές…
Καλά θα ήταν να μπορούμε και εμείς να ετοιμάζουμε ένα πεντανόστιμο και καθολικά πανέμορφο γεύμα μέσα σε δέκα λεπτά, όπως οι σεφ που έχουν κατακλύσει τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, όμως δεν μπορούμε. Για την ώρα τουλάχιστον…
Κάνουμε όμως φιλότιμες προσπάθειες που μερικές φορές αποτυγχάνουν παταγωδώς, άλλοτε γευστικά και άλλοτε ως προς την εμφάνισή τους. Μια ματιά να ρίξεις στη συνταγή, μία να πας να φέρεις ένα υλικό από το ψυγείο που ξέχασες, να πάρεις όμως και τη μανούλα ένα τηλέφωνο να δώσει καμιά συμβουλή και έχεις ένα γεύμα φλαμπέ στη στιγμή! Τι κάνεις μετά με τον πάτο της κατσαρόλας που όσο και να τρίβεις δεν πρόκειται να καθαρίσει;
Εμείς σας έχουμε λύσεις όχι μόνο για να καθαρίσει αλλά και να γυαλίσει και είναι τόσο απλές που τα γράφουμε επιγραμματικά σαν να ‘ναι συνταγή! Απορρυπαντικό πιάτων
Αδειάστε την κατσαρόλα ή όποιο άλλο σκεύος μαγειρικής χρησιμοποιήσατε και εκπέμπει σήματα καπνού. Tip: Αν κάποια σημεία επιμένουν βοηθήστε για την απομάκρυνσή τους με μία ξύλινη σπάτουλα – κουτάλα και σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσετε μεταλλικά και αιχμηρά αντικείμενα γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τη γρατζουνίσετε ανεπανόρθωτα. Μαμαδίστικο tip: Αν βρείτε τα σκούρα με το απορρυπαντικό των πιάτων προσθέστε και μερικές σταγόνες παχύρρευστης χλωρίνης. Προσοχή όμως! Μετά την παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσει πολύ καλός και επιμελής καθαρισμός.
Βάλτε λίγο νερό τόσο όσο να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας και δύο δάχτυλα παραπάνω.
Προσθέστε μία δόση απορρυπαντικού πιάτων τόσο όσο θα χρησιμοποιούσατε για να την πλύνετε στο χέρι.
Βάλτε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά ίσα που να πάρει μία ελαφριά βράση και μετά αφαιρέστε τη από το μάτι.
Αδειάστε την κατσαρόλα και πλύνετε την καλά χρησιμοποιώντας όμως ζεστό νερό.