Λαγάνα: Πώς θα τη φτιάξετε μόνοι σας και θα είναι φανταστική!

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα φτιαγμένη από τα χεράκια σας, άκρως οικονομική και πεντανόστιμη…

Αν και λιτή, η λαγάνα απαντάται με κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες παραλλαγές.
Ενώ η πιο συνηθισμένη εκδοχή της είναι με αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο και σουσάμι, πολύ συχνά υπάρχουν προσθήκες που κάνουν τη λαγάνα πολύ ξεχωριστή.

Σε πολλές συνταγές το ελαιόλαδο εμπλουτίζεται και με σησαμέλαιο ή αντικαθίσταται από ταχίνι, αλλού του άρωμα ενισχύεται με γλυκάνισο, πιο σύνθετες εκδοχές θέλουν δενδρολίβανο, λιαστές ντομάτες και ελιές πάνω στη ζύμη ή σε άλλες “κλίνουν” σε μια πιο γλυκιά, επιδόρπια εκδοχή της με ξύσμα εσπεριδοειδών, σταφίδες και ζάχαρη.

Όπως κι αν φτιάξετε τη λαγάνα σας, θυμηθείτε να κρατήσετε λίγο ζυμαράκι παραπάνω στην άκρη, εφτά πόδια έχει η κυρά Σαρακοστή, μην ξεμείνετε!

Λαγάνα – Υλικά Συνταγής

Λαγάνα – Εκτέλεση Συνταγής

Καλή Σαρακοστή!

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com

Exit mobile version